Seedorf: Možemo do preokreta

Vera ne napušta “Rossonere“ koji su uvereni da uprkos porazu u prvom susretu mogu do prolaza. Sa druge strane Diego Simeone je svestan kako je njegova ekipa bila srećnija i zasluge za pobedu prebacuje na golmana Courtoiu i Costu.

Milan je odigrao najbolju utakmicu otkako je Clarence Seedorf preuzeo ekipu, međutim nije stigao do pobede. Holanđanin na klupi stoga ističe ponos predstavom svojih igrača i ne napušta ga vera u prolaz.

“Mislim da su svi videli kako smo odigrali i ponosan sam na svoje igrače. U poslednjih 20 minuta smo već bili umorni i moram reći da smo nesrećno primili gol. Revanš utakmica će biti vrlo teška, ali se i sećam lepih uspomena sa tog stadiona. Respektujem Atletico, ali sam uveren da možemo do prolaza. Igrači su uvereni u to, radimo naporno i pokušavamo napredovati te se sve više oseti timski duh. Iz svog iskustva znam da vas timski duh i hemija mogu odvesti daleko, od toga sve počinje. Nadam se pobedi u revanšu jer smo jedina italijanska ekipa koja je ostala u igri.”

Sa druge strane Diego Simeone je bio zadovoljniji rezultatom nego nastupom svoje ekipe. Ipak, svestan je da je igrao protiv jakog protivnika.

“Dobro smo počeli, ali smo nakon desetak minuta izgubili posed lopte i počeli gubiti tlo pod nogama. Milan je sjajna ekipa i bio je jako blizu toga da nas kazni. Na poluvremenu smo promenili neke stvari, sa pet igrača u veznoj liniji i Mariom Suarezom kao osiguračem lakše smo se nosili s njihovim napadima. U prvom poluvremenu naš ključni igrač bio je Courtoia, a u drugom je Diego Costa bio taj koji je napravio razliku. Znamo da će revanš biti vrlo težak, napravili smo lep korak prema prolazu, ali smo još uvek dosta daleko.“
Noviji Stariji