Pioli: Dobra predstava, ali predstoje još zahtevniji mečevi

Trener Milana ne želi euforiju posle pobede nad Napolijem.


– Inter je i dalje favorit jer su aktuelni šampioni i imaju utakmicu manje. Oni su veoma jak tim koji zna šta znači pobediti. Što pre budemo imali tabelu sa svim timovima koji igraju isti broj utakmica, moći ćemo da sudimo.


Ekipa je zaslužila pohvale ali mora da shvati ovaj meč kao podstrek za dalje.


– Ovo su tri važna boda, pobedili smo jaku ekipu koja nam je napravila mnogo problema. Momci su radili veoma, veoma naporno, kontrolisali su igru bez lopte i zaslužili ovu pobedu. Pokušali smo da budemo agresivni, Tomori i Kalulu su odlično radili na Osimhenu. Želeli smo agresivan vezni red, ali i kvalitetan, znajući da možemo da pronađemo praznine između njihovih linija. Bili smo u igri od početka do kraja, bila je to dobra predstava, ali predstoje još zahtevniji mečevi.


Pioli poziva na još jači rad.


– Zadovoljni smo, ali ništa se nije promenilo u odnosu na pre utakmice. Još uvek imamo samo bod više nego što smo imali u ovoj fazi prošle sezone, tako da ima još mnogo toga da se uradi.


Italijanski novinari su konstatovali da Milan bolje igra protiv konkurenata iz vrha tabele dok ima problema sa rivalima iz donjeg dela.


– To je situacija koju apsolutno moramo da popravimo. Ne bih imenovao Speciju u nizu loših rezultata, jer to nije trebalo tako da se završi, ali istina je da nismo uspeli da dominiramo utakmicama onako kako bi trebalo. U Seriji A ima poteškoća za sve, nismo savršeni, ali ovo je vreme da dokažemo da smo naučili iz grešaka.


Junak pobede u Napulju bio je Giroud.


– Želeli smo da dovedemo igrača koji je već pobeđivao, osvajao trofeje, koji zna da odluči ove utakmice. Prošlog leta je bio potreban samo video poziv da svi shvatimo s kim imamo posla. Generalno, imamo veoma mlad tim, tako da je odlično što imamo nekog s takvim iskustvom.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji