Vrteška na Apeninima: Bacca menja Icardija, a napadač Juvea Kolumbijca?

Atmosfera na Čizmi je potpuno uzavrela otkako je Higuain napustio podnožje Vezuva.

Odlazak Gonzala Higuaina u Juventus izazvao je lančanu reakciju na Apeninima. U podnožje Vezuva pristigao je Poljak Milik, ali javna je tajna da Napolitanci još uvek traže onog glavnog napadača koji će makar probati da dostojno odmeni Pipitu.

Prva želja Aurelia de Laurentiisa je Mauro Icardi. Inter ne popušta, Napoli ne odustaje. Argentinac je nedavno uspeo da izboksuje povišicu, ugovor do 2020. godine i godišnja primanja od 7.000.000 evra, što je za samo 500.000 manje od onoga što će I
Higuain dobijati u Juventusu. Inter je Icardiju obećao i 3.000.000 evra od prodaje autorskih prava na njegovo ime. Uprkos svemu tome, De Laurentiis se nada da će uspeti ponudom od 60.000.000 evra uz razne bonuse uspeti da privoli Icardija San Paolu.

Nerrazzuri ne sede skrštenih ruku. Potencijalna zamena za Argentinca je niko drugi do napadač Milana - Carlos Bacca! Tako su barem preneli Premium Sport i navijački portali milanskih klubova. Inače, Inter je favorit u pregovorima u vezi sa senzacijom južnoameričkog fudbala - Brazilcem Gabrielom Barbosom (19). Nerrazzuri ne mogu da se oslone samo na njega s obzirom na to da je mlad i da nema iskustva igranja u Seriji A, pa se potez za iskusnom zamenom za Icardija nalazi logičnom.

Kolumbijac je prošle sezone sa 18 golova bio najbolji strelac Milana, što ga je preporučilo fudbalskim velesilama poput Barcelone i PSG-a, a za njegove usluge se raspitivao i ambiciozni West Ham.

Ne treba isključiti mogućnost da će prodaja Milana promeniti klupsku politiku po pitanju Kolumbijca. Kako god, renomirani italijanski mediji, među kojima prednjači odlično upućeni u transfer zbivanja - Gianluca Di Marzio, prenose da su se Rossoneri okrenuli novim pojačanjima. Jer, Milan se dosad uglavnom stidljivo provlačio kroz ovaj prelazni rok. Izgleda da će se stvari promeniti. Novi Milanovi vlasnici dužni su da založe 100.000.000 evra depozita, od čega 15.000.000. odmah, a 85.000.000 kada se ozvaniči saradnja. Takođe, potrošiće na pojačanja 350.000.000 u naredne tri sezone.

ZVANIČNO: Gomez novi igrač Milana! 

O odlasku Carlosa Bacce govorilo se čitavo leto, a Milan se okrenuo potencijalnim zamenama. To bi trebalo da bude napadač Juventusa Simone Zaza, koji je u Staroj dami dobijao šansu na kašičicu i još uvek nije prihvatio ponudu Wolfzburg, a Milan će Chelseau poslati ponudu za Baccinog zemljaka - Juana Cuadrada. Ne treba da čudi da je Kolumbijac izričita želja novog trenera Milana Vincenza Montelle, pošto su uspešno sarađivali u Fiorentini u periodu od 2012. do 2015. godine. Cuadrado je za tri godine postigao 27 golova.

Tektonske je promene izazvao Gonzalo Higuain, a nas svakako očekuje vrelo leto na Apeninima. Tek je počelo...

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji