Ljajini problemi sa menadžerima, Galliani na sudu!

Slučaj Adema Ljajića tema broj jedan u italijanskim medijima. Srpski fudbaler negde između Milana i Firence, Toskanci prete da će Gallianija izvesti na sud. Ko je menadžer igrača?

Adem Ljajić je juče postigao gol protiv Gaziantepspora, ispraćen je ovacijama sa terena uz molbu navijača da ostane. Istih onih navijača koji su ga terali iz kluba, kada ga je fizički napao bivši trener Delio Rossi.

Fiorentina traži od igrača da se izjasni, Montella je ponovio da mora da reši situaciju oko ugovora, a "Ljubičasti" su ljuti na Milan. Njihov potpredsednik je prozvao Adriana Gallianija da suprotno propisima kontaktira sa igračem koji je pod ugovorom i najavio sudsku tužbu.

Ono što je pouzdano je da je Milan poslao ponudu, 8 miliona evra, na četiri godišnje rate, Ljajić bi otplaćivali do 2017. "Ljubičasti" nisu želeli ni da razgovaraju, ocenjujući takav predlog kao ponižavajući, pa se Gallianijev advokat Cantamesa vratio neobavljena posla u Lombardiju.

Zbrka je nastala oko menadžera. Naime, Falli Ramadani pregovara sa Fiorentinom oko produžetka ugovora, a "Gazzetta dello Sport" piše da je Ljajićev otac angažovao nekadašnjeg menadžera svog sina, Mladena Furtulu i da Milan baš preko Furtule pokušava da završi posao. Navodno su sa Ljajićem dogovoreni svi uslovi i on bi u Milanu mogao da zaradi duplo više nego u Firenci.

Koliko istine ima u svemu tome teško je reći jer će sve strane to demantovati, Ljajić nema pravo da pregovara dok ima više od šest meseci do isteka ugovora. Ako se vratimo u 2010. Furtula je bio menadžer tada igrača Partizana, a onda je angažovao Ramadanija da pregovara sa Pantaleom Corvinom u Ljajićevo ime. Tadašnji direktor Fiorentine je bio u dobrim odnosima sa Ramadanijem, uostalom, Jovetić je utabao put Ljajiću u pravcu Toskane.

Sada smo došli do ključa, ko pregovara u Ljajićevo ime, kakva je sada uloga Ramadanija za koga se priča da je ljut zbog mešanja novog menadžera i kako će završiti čitava zbrka.

Fiorentina ne želi da Ljajića proda Milanu, sa druge strane ako ne produži ugovor to je jedino rešenje. Klub ipak pokušava da uvuče nekoga van granica Italije u priču, pominjan je Atletico, ali i Tottenham, čak se priča da je Ljajić odbio da pregovara sa Englezima koji su bili spremni da plate 10 miliona evra za njega.

On je ponovio da želi da ostane, ali potpisa nema, nije ni tajna da je očekivao više u finansijskom smislu od Fiorentine. Takođe, klauzula koja bi bila ugrađena u ugovor je previsoka, klub traži da ona bude oko 13 miliona evra.

Novela se nastavlja, Ljajić je zvezda prelaznog roka, setite se, pre godinu dana je bio gotovo otpisan, pričalo se o pozajmicama manjim klubovima. Za njega bi bilo najgore da ne igra i presedi godinu do isteka ugovora, pogotovo sada kada je konačno zaigrao na nivou svog ogromnog potencijala.
Noviji Stariji