Serie A – Milanov imperativ, Juve gostuje ranjenom Udineseu, Inter i Roma u derbiju

Vikend koji je pred nama donosi drugo kolo italijanskog fudbalskog prvenstva u kome ćemo videti duel velikih rivala, motivisanih Intera i Rome.


Izazovi drugog kola Serije A podeljeni su u dva takmičarska dana.
U subtu ćemo videti dva meča, u 18 sati sastaju se novajlije Torino i Pescara, dok će u 20.45 Bologna dočekati Milan.
Poraz u prvom kolu od Sampdorije upalio je crvenu lampicu u redovima "rossonera" koji su od tada dogovorili transfere Krkića i De Jonga sa kojima će pokušati da konkurišu u trci za titulom. Allegri je dobio izričitu naredbu da se od njega ove godine očekuje Scudetto, hoće li ovaj stručnjak uspeti do njega da dođe sa poptuno izmenjenim sastavom, ostaje da se vidi.
Drugi takmičarski dan započinje utakmicom između Udinesea i Juventusa.
Domaći su u prvom kolu doživeli poraz od Fiorentine, Guidolin je štedeo svoje igrače za kvalifikacije za Ligu Šampiona u kojima je njegov tim ipak doživeo neuspeh. Ranjeni eliminacijom iz LŠ, igrači Udinesea u najgorem mogućem trenutku dočekuju šampiona koji u Udine stiže nakon pobede nad Parmom u uvodnom kolu.
Contea naravno neće biti na klupi, ali njegovi momci će, ohrabreni uzbudljivim žrebom za Ligu Šampiona, biti silno motivisani a ostvare pozitivan rezultat na ovom gostovanju.
Ostali mečevi drugog kola igraju se u večernjem terminu, od 20.45, a izdvaja se derbi između Intera i Rome.
Oba tima su preko leta doživela brojne promene, Andrea Stramaccioni sa redizajniranim sastavom dočekuje Zdenekov tim koji je u poslednjim danima prelaznog roka ostao bez Krkića.
Neroazuri su u prošlom kolu ostvarili trijumf na gostovanju Pescari, Roma je remizirala sa Catanijom kući i imaće veliki motiv da ostvari pozitivan rezultat protiv Intera koji je sredinom nedelje imao evropskih obaveza.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji