Milanov vikend odluke: Iz Londona stiglo 30.000.000 evra, Juventusova zaseda za Pjacu, Galliani sa Ibice dovodi komandanta

Pune ruke posla za Milanovog transfer gurua...

Ovaj vikend je možda i prelomna tačka za Milan na fudbalskoj pijaci ćer će se posle njega znati mnogo više o izgledu tima Rossonera za narednu sezonu. Dok se čeka da Kinezi i zvanično postanu većinski vlasnici sedmostrukog prvaka Evrope, Adriano Galliani ima njihovu dozvolu da punom parom radi na dovođenju pojačanja i prodaji igrača.

Iako je izgledalo da je Marko Pjaca jednom nogom na San Siru, potpuno se zakuvala situacija oko transfera mladog Hrvata. Juventus se juče i definitivno uključio u trku iako je prethodnih dana bio samo pasivni posmatrač. Gallianijev put u Zagreb očigledno nije značio i konačan sporazum. Juventus je izjednačio Milanovu ponudu od 25.000.000 evra i čak ponudio bolje finansijske uslove ofanzivcu zagrebčakog Dinama.

Sada je sve na Pjaci koji mora da preseče. U Milanu mu obećavaju ulogu jednog od nosilaca igre, Juve mu nudi Ligu šampiona, ali ne i minutažu. Igračev menadžer Naletilić vuče na stranu Rossonera zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Milanovim čelnim ljudima, ali na kraju se sve svodi na to šta će izabrati Pjaca. Dinamo je dao zeleno svetlo i vejedno mu je od koga će uzeti 25.000.000 evra. Ono što Mamić hoće je da zadrži Pjacu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Vardara, a možda čak i za treće. Milan bi pristao na tu opciju, Juventus ne bi.

Dok sae lomi oko Pjace, Galliani pregovara i sa prvim kandidatom za ulogu komandanta odbrane. Milanov čelnik je drugi put u poslednjih sedam dana otputovao na Ibicu. Ne da da bi uživao u plažama i diskotekama, već da bi stegao obruč oko Villareaovog štopera Mattea Musacchia.  Argentinac je prva želja Rossonera za rekonstrukciju odbrane i planiran je kao partner mladom Romagnoliju u tandemu. Ima klauzulu od 50.000.000 evra, ali transfer bi trebalo da iznosi duplo manje. Poslednja Milanova ponuda je iznosila 20.000.000 evra, ali kada se Tottenham ubacio u priču i zainteresovao se za Musacchia, Galilani je odmah otišao u Španiju kako bi stavio šape na Villarelaovog štopera. Za 25.000.000 evra i bonuse, posao bi mogao da bude zaključen do kraja vikenda. Villareal je već označio mladog Danielea Ruganija kao zamenu za Musacchia i pokušava da započne pregovore sa Juventusom.

Istovremeno, Galliani pregovara i oko kupovine Josea Sose iz Besiktasa. Italijani nude 4.000.000 evra., Turci traže duplo više.

Deo za kupovinu Hrvata i Argentinca bi bio obezbeđen od prodaje Carlosa Bacce. Najbolji igrač i strelac Milana je na izlaznim vratima. West Ham je sinoć podigao ponudu na zadovoljavajućih 30.000.000 evra i to je ono što su Rossoneri tražili od početka. Ostaje da se Čekićari dogovore sa kolumbijskim reprezentativcem, a to neće biti lako pošto Bacca traži 60.000 funti nedeljno kako bi se izjednačio sa Payeom kao najplaćeniji igrač tima.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji