Strožije kazne za "neposlušne" Rossonere

Od naredne sezone, pravila ponašanja će biti još stroža za zaposlene u A.C. Milanu, a kazne paprenije. Ko ne poštuje smernice koje je postavio klub, biće prinuđen da za to "zadovoljstvo" izdvoji deo svojih primanja. To dobro znaju tek pristigli fudbaleri Milana, koji su potpisali novi pravilnik, a uskoro će biti obavešteni i stariji igrači.

Etički kodeks nije novost u familiji Rossonera. A.C. Milan ga je stavio crno na belo još pre nekoliko godina. U njemu se nalazi serija propisa koji se odnose, kako na fair play, tako i na pristojno ponašanje fudbalera na terenu, ali i van njega.

Međutim, Adriano Galliani je pooštrio pravila. Pretpostavlja se da ga je na ovaj potez primoralo ili loše vladanje nekih igrača Milana tokom prethodne sezone, ili trenutna smena generacija. Klub su napustili skoro svi stariji fudbaleri. Ambrosini ostaje jedini čuvar nepisanog etičkog kodeksa, koji se u prethodnim sezonama poštovao u svlačionici Rossonera. Ali, mnogi (pre svega Gattuso) su već ukazivali na problematično ponašanje mlađih igrača, kakvog nije bilo u prošlosti, tako da se Milan angažovao u rešavanju tog problema.

U većini slučajeva, ne radi se o novim pravilima, već o preformulaciji već postojećih. Mnoge zabrane, kao što su na primer klađenje, konzumiranje alkoholnih pića ili kasni noćni izlasci su već bile na snazi od ranije. Sada su ubačene još neke restrikcije, da bi fudbaleri bili prinuđeni da vode zdrav sportski život, ali i da bi se na terenu ponašali kako dolikuje i time izbegli ispade od kojih bi štete mogao da ima ceo tim.

Što se tiče skidanja dresova, od naredne sezone će biti novčano kažnjeni svi igrači koji na taj način proslavljaju postizanje gola. Cassano je, na primer, u pretprošloj sezoni, posle postizanja pogotka na utakmici protiv Intera, skinuo i bacio dres, za šta je dobio žuti karton, da bi kasnije dobio još jedan zbog faula, tako da je zaradio isključenje (VIDEO, 02:40-02:57). Od sada će i on, kao i svi ostali, dobro razmisliti pre nego što učine nešto slično, pošto će to "zadovoljstvo" imati i svoju cenu u novcu.

U novi etički kodeks je ubačena i klauzula po kojoj klub, u slučaju da bude osuđen zbog kršenja fudbalskih propisa u zemlji, nekoga od svojih zaposlenih, ima pravo na određenu nadoknadu.

Eto, fudbaleri znaju šta ih čeka, a ako ipak bude nestašluka, to će značiti više para za "Fondaciju Milan" i njegove akcije, jer će novac od naplaćenih kazni biti uplaćivan na njihov račun.
Noviji Stariji