Milan spremio ponudu za januar: Fabregas konačno stiže na San Siro?

Prema pisanjima italijanskih medija Milan želi u januaru ponovo pokušati dovesti Cesca Fabregasa u svoje redove, te sprema ozbiljno ponudu.

Ovo nije prvi put da se Milan povezuje sa španskim veznjakom, ali bi on ove zime konačno mogao napustiti Chelsea i krenuti put Italije i to zbog nekoliko stvari koje "idu na ruku" Rossonerima.

Fabregasov ugovor sa Chelseajem ističe na kraju ove sezone, pa bi transferom na zimskom prelaznom roku londonski Plavci barem nešto zaradili na njegovoj prodaji.

Također, 31-godišnji Fabregas ni pod novim trenerom Mauriziom Sarrijem ne dobija zapaženu minutažu u Chelseaju, te je ove sezone upisao samo jedan nastup i to onaj u Community Shielu, u porazu od Manchester Cityju.

Cesc Fabregas je ponikao u omladinskom pogonu Barce iz kojeg je 2003. godine za 3.2 miliona eura prešao u Arsenal. Dres Arsenala je nosio do 2011. godine, a onda se za 34 miliona eura vratio na Nou Camp. Nakon tri godine u Barceloni ponovo se vratio u London, ali ovaj put je obukao dres Chelseaja.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji