Schalke na zimu sprema 'poklon' za Di Matea!

Schalke je spremio transfer bombu za januarski prelazni rok, tvrdi dobro obavešteni Bild! Klub iz Gelzenkirhena će pokušati u januarskom prelaznom roku da dovede Fernanda Torresa! To bi bio poklon novom treneru Robertu Di Mateu...

Iznenađujuće deluje priča o dovođenju Torresa koji je prošlog leta prešao iz Chelsea u Milan na dvogodišnju pozajmicu. Ipak, Španac u dresu "Rossonera" nije zablistao, standardan je, ali je postigao samo jedan gol. Trener Inzaghi navodno ne bi imao ništa protiv da se odrekne El Ninja, ali se transferu protivi Galliani koji je uložio mnogo truda da dovede Španca na jeftinu pozajmicu.

Torres je velika želja Di Matea. Zajedno su sarađivali u Chelsea-u u sezoni kada su Plavci osvojili Ligu šampiona i Di Mateo bi da opet nastave saradnju. Torresu bi to bio treći klub od početka sezone. Pravila FIFA ne dozvoljavaju da fudbaler igra za tri kluba u sezoni, ali s obzirom da Torres nije igrao za Chelsea na početku sezone, pre nego što je prešao u Milan, ne postoje pravne prepreke da se transfer realizuje.

Takođe, bila bi to isplativija opcija i za Chelsea pošto bi Schalke prihvatio sve obaveze iz ugovora, za razliku od Milana koji plaća samo deo Torresovih godišnjih primanja.

Dolazak Torresa bi mogao da bude alternativa za odlazak Klaasa Jana Huntelara kojem ističe ugovor sledećeg leta, pa bi Schalke mogao da ga proda za pet miliona evra kako ne bi potpuno ostao bez obeštećenja.
Noviji Stariji