Milanu treba čudo!

Posle pobede od 2:0 na San Siru, Arsenal je skoro završio posao, ali s obzirom na nepredvidivost i oscilacije Wengerove čete, kao i na uspon forme Rossonera nikad ne reci nikad.

Arsenal je jednom nogom u četvrtfinalu Lige Evrope i protiv Milana samo treba da overi ogroman kapital koji je stekao na San Siru. Posle pobede od 2:0 u Milanu, Arsenal je skoro završio posao, ali s obzirom na nepredvidivost i oscilacije Wengerove čete, kao i na Milanov uspon forme, nikad ne reci nikad...

Mogući sastav Milana protiv Arsenala

Arsenal je u šesnaestini finala imao i veći kapital protiv slabašnog Ostersundsa, pa je u revanšu u Londonu strepio nakon 2:0 na poluvremenu kada je Šveđanima nedostajao samo jedan gol da potpuno istope prednost Tobdžija. I to je još jedan razlog za opomenu Wengerovom timu.

Arsenal je zaista izgledao odlično u prvom meču protiv Milana i zaslužio možda i ubedljiviju pobedu, dok je odbrana Gattusovog tima delovala najgore u poslednja dva i po meseca otkako je počeo uzlet Rossonera pod palicom novog trenera. Arsenalov vezni red je bio potpuno dominantan u odnosu na Milanovu sredinu terena i kreirao je laganih 2:0 na poluvremenu. Ipak, u drugom poluvremenu su se Rossoneri probudili i predstavili se u boljem izdanju.

Gattuso: E baš sam hteo da vidim… Protiv Arsenala imamo 30 odsto šansi

Wengerova ekipa je pobedu sa San Sira „oplodila“ i u Premijer ligi ubedljivim trifjumfom nad Watfordom minulog vikenda, ali su i u tom meču na površinu isplivale neke mane i nesigurnosti u igri Tobdžija. S druge strane, Milan je odgovorio pobedom u poslednjem sekundu nad Genoom u gostima koja je podigla samopuzdanje ekipi. Gattuso je posle meča rekao da su šanse njegovog tima 30 odsto i da ne dolaze u London na „šetnju u parku“. Ako Rossoneri rano povedu, sve je moguće...

Mada, Arsenal je već ima opomenu protiv Ostersundsa, ovo mu je jedina nada da se nađe u Ligi šampiona i sigurno će Wenger izvesti najjači tim i učiniti sve da ne prokocka veliku prednost.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji