Higuain srušio Milan na San Siru

Veliki derbi italijanskog fudbala između Milana i Juventusa odigran je večeras u 11. kolu Serie A na San Siru, a na kraju su gosti iz Torina na krilima Gonzala Higuaina slavili sa 2:0.

Odličan taktički meč odigrali su fudbaleri Stare dame i na kraju su slavili pobjedu u najvećem derbiju italijanskog fudbala.

Do vodstva je Juventus stigao u 23. minuti. Majstoriju je napravio Gonzalo Higuain i pogodio je za prednost Stare dame od 0:1.

Imao je Milan veći posjed lopte tokom prvog poluvremena. Opasni napadu su često bili pred golom Gigija Buffona, ali su Bianconeri uspjeli da se odbrane i na odmor su otišli sa golom prednosti, 0:1.

Nastavak je ponudio gotovo preslikanu igru iz prvog dijela. Milan je konstantno napadao, ali je Juventus imao bolje šanse nakon polukontri. U 63. minuti Stara dama je stigla i do drugog gola. Ponovo je pogodio večeras odlični Higuain za prednost od 0:2.

Pokušavali su Rossoneri na sve načine da se vrati u meč. Bili su konstantna prijetnja, ali odbrana Juventusa je funkcionisala zaista odlično.

Imali su i aktuelni prvaci Italije još nekoliko dobrih šansi prema golu Donnarumme. Međutim, ostalo je do kraja 2:0 i Juventus je stigao velike pobjede u derbiju.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji