Maldini odjavio Milan: Da se vratim u ovakav klub? Ne, ni pod kojim uslovima!

Fantastičan intervju legende Rossonera.

Surova realnost je takva da drugačije nije moglo. Milan je pre nekoliko sedmica poklekao pod naletima „kineskog talasa“, pa je višedecenijska, čista tradicija arhivirana.

Adriana Gallianija više nema, don Silvio Berlusconi je samo marginalna figura. Sada kineski konzorcijum, okupljen oko prebogatih investitora sa Dalekog istoka, vuče sve konce i sprema velike planove za povratak Rossonera na staze stare slave. A za to će u klub biti upumpan ogroman novac, dok je želja kineskih vlasnika da po uzoru na Inter i čuvenog kapitena Javiera Zanettija u upravi imaju neka legendarna imena.

Kinezi su kontaktirali svog večnog kapitena, Paola Maldinija i ponudili mu fotelju u samom vrhu. Ali, čovek koji je gradio dinastiju pune dve decenije samo je rekao kategorično "NE" i spustio slušalicu. Sve to otkrio je u vrlo zanimljivom razgovoru za italijanski Sky.

"Da se vratim u ovakav klub? Ne, ni pod kojim uslovima. Ja sam svoju odluku doneo odavno i smatram da je ona promišljena. Pričali smo, oni su prošlog meseca sklopili posao, a ja i dalje sumnjam. Odbio sam ponudu i ne želim da se dalje petljam", rekao je čuveni kapiten i jedan od najboljih svetskih defanzivaca svih vremena.

Kako sam kaže, njegovo srce uvek će kucati za Milan, ali i da ga je obuzela velika tuga zbog kraja spektakularne, na kraju i tužne ere don Silvia.

"Iskreno se nadam da će se Milan podići na određeni nivo, da će postaviti neke prihvatljive standarde. Imao sam sreću da sam mogao da iskažem svoje mišljenje, bez da sam morao da budem vezan za jednu ideju koja bi me skroz poremetila".

Ne odbacuje, ipak, Maldini mogućnost da greši što ima ovakvo mišljenje o novom Milanu.

"Možda grešim, možda sam u pravu... Ali, iskreno smatram da je nezavisnost i slobodan šeto najvažnije i od toga ne odstupam".

Poslednjih dana mnogo se priča o planovima Francesca Tottija da (ne) ode u penziju na kraju sezone, posle čega ga čeka direktorska fotelja u Romi.

„Gledajte, Juventus nije mogao da nađe mesto za Alessandra Del Piera, dok je Tottijeva penzija objavljena ove sedmice od strane kluba. Pitam se, da li su klupske legende problem direktora? Očigledno smo preveliki u tom smislu. Jer, kada se karijera završi planovi kluba i igrača moraju da se poklope. Ja sam bio starter do kraja karijere, a onda sam odlučio da više ne želim da budem protagonista“.

Kaže Maldini da igrač u svakom trenutku mora da bude spreman da se oprosti od fudbala.

"Ne možeš doveka da igraš. Nikada nisam prihvatao da budem igrač koji sedi na klupi, to se samo jednom dogodilo, pod vođstvom Carla Ancelottija. Ušao sam u igru tokom drugog poluvremena, ali sećam se da sam mrzeo taj osećaj da sam shvatio da ne mogu da budem igrač po potrebi. Jer, jako poštujem sve što sam uradio za Milan".

Na kraju, malo i o Juventusu i sve izvesnijem plasmanu u finale Lige šampiona, uz samo dva primljena gola. Što je novinare Sky-a podsetilo na strašni Milan iz devedesetih godina prošlog veka.

"Iskreno, pre bih izabrao odbranu s kojom sam ja igrao od Juventusove. Ne zato što su to moji prijatelji. Da bude jasno, jako poštujem Juventusove igrače, ali moji saigrači su bili dar sa neba za Milan svih tih godina. Teško je porediti ovu i eru iz mog vremena. Nema sumnje, Gigi Buffon je najveći golman svih vremena, jer toliko dugo opstaje i još je ispred ostalih. Juventus sada ima najbolju odbranu u Evropi. Kao nekada Milan, Juventus sada polaže najviše nade u italijanske defanzivce, što pravi razliku".



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji