Milan dobija infuziju od 80.000.000 evra, Montella izdiktirao tri želje za januar

Rossoneri će pokušati da u zimskom prelaznom roku sa tri prava pojačanja naprave iskorak.

Milan je u Đenovi brutalno spušten na zemlju posle euforije koja je zavladala nakon pobede protiv Juventusa. I jedan i drugi meč su pokazali pravo Milanovo lice. Protiv Juventusa se video sav talenat u mladoj ekipi Rossonera, protiv Genoe su na površinu isplivali neiskustvo tog istog tima i neuigranost.

Vincenzo Montella je za kratak period ipak uspeo da izvuče dosta od ekipe kojoj niko nije predviđao da će se u desetom kolu boriti za vrh tabele, a Milan je u Đenovi mogao da eventualnom pobedom prenoći kao lider.

Montella je napravio bazu iz koje može da se rodi tim koji bi vratio Milan u vrh, ali zasad je to baza i ništa više. Tu bazu čine Donnarumma, Romagnoli, De Sciglio, Bonaventura, Niang, Suso, Bacca... Ali Milan i dalje ima mnogo rupa u igri i pozicija koje treba kvalitetnije popuniti.

S obzirom da se ukazala šansa da ovaj tim podigne Milan makar jednu stepenicu iznad onog što su Rossoneri imali sa Inzaghijem, Seedorfom ili Mihajlovićem, u klubu razmišljaju da ga dodatno osnaže i u nekom foto-finišu prestignu jače od sebe u borbi za mesto koji vodi u Ligu šampiona, jer o "scudettu" niko ne razmišlja.

S obzirom da se u januaru najavaljuje konačna dokapitalizacija kineskog konzorcijuma i prelazak kluba u njihvo vlasništvo, to će značiti i više novca za pojačanja. A Milan je prošlog leta baš kuburio s parama u prelaznom roku i Galliani je uspeo da od ni od čega napravi nešto.

Italijanski mediji najavljuju da će kineski vlasnici u januaru upumpati infuziju od 80.000.000 evra za pojačanja, kako bi Montella i tim dobili kvalitetan vetar u leđa za drugi deo sezone. Mladi stručnjak već ima jasan plan koja pojačanja su mu neophodna u januaru, da bi Milan bio konkuretniji u nastavku sezone i da bi se dokopao plasman među tri najbolja tima.

Montela želi štopera, veznog fudbalera i napadača. Za mesto štopera i dalje je aktuelna stara želja Mateo Musachio iz Villareala. On je letos bio velika Gallianijeva želja, ali Rossoneri nisu imali dovoljno novca. U januaru bi to moglo da se promeni i Romagnoli bi konačno dobio kvalitetnog partnera u štoperskom tandemu i Milanova odbrana ne bi više strepila Palettinih, Zapatinih od kikseva ili neiskustva novajlije Gomeza.

Druga Montellina želja je pojačanje u srcu veznog reda. Pogotovo što je ostao bez Montoliva. Njegova želja je Milan Badelj iz Fiorentine kojeg je trenirao u Firenci i koji je prirodna zamena za Montoliva. Ali u klubu kuju veće planove i imaju atraktivnije rešenje kojem se Montella na početku opirao, ali je na kraju prihvatio - Sesc Fabergas.

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka Milan je hteo da pozajmi Sesca od Chelsea, ali taj posao nije završen. Španac je izbio mesto startera kod Contea, pogotovo će biti višak u novoj 3-4-3 formaciji i za njega je najbolje da promeni klub. A Milanu je potreban igrač njegovog kalibra i tamo bi Španac mogao opet da oživi karijeru.

Montella traži i pojačanje u napadu. I opet je aktivirana letnja želja. Leonardo Pavoletti iz Genoe je golgeter kojeg bi mnogi klubovi rado videli u svom dresu, među kojima je i Napoli. „Pavogol“ košta oko 20.000.000 evra, a dobri odnosi Milana i Genoe bi mogli Rossonere da  stave u pol-poziciju. Carlos Bacca je odličan, ali ne može sam da izgura celu sezonu na leđima. Lapadula se nije pokazao za nešto više od džokera s klupe, a dolazak Pavolettija bi značio i odlazak Luiza Adriana kojeg Montella retko koristi iako je Brazilac jedna od najplaćenijih igrača u timu.

To su trenutni Milanovi planovi. Izvesno je da novac stiže s Kinezima, ali i Massimo Mirabel
li kao novi sportski direktor, pa je pitanje da li će Galliani uspeti da realizuje sadašnje planove ili će Mirabelli kao „kineski čovek“ imati drugačiju viziju.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji