Najava: Inter - Milan (20:45)

Milan i Inter su 23. novembra prošle godine igrali svoj prvi meč ove sezone, Milan је bio domaćin, a meč je završen rezultatom 1:1...

Ekipa Intera dočekaće fudbalere Milana na "Giuseppe Meazzi" u okviru 31. kola Serije A.

Gradski derbi Milana uvek sa sobom donosi nešto više žara, čak i kada se "Nerazzurri" i "Rossoneri" muče i sastavljaju kraj sa krajem, kao što je ove sezone slučaj.

Plavo i crveno-crni trenutno zauzimaju 10. odnosno 9. mesto na tabeli italijanskog šampionata. Trener Intera Roberto Mancini pre meča izjavio je da je uveren da se oba kluba nalaze u prilično tubornoj situaciji.

On ne negira da se nadao, kada je dolazio u klub, da će do kraja aprila Inter znatno bolje da bude plasiran na tabeli od 10. pozicije, ali se to, ipak, nije dogodilo.

"Istina je da su oba kluba u prilično sličnom položaju", navodi šef struke Intera.

"Nadao sam se da će Inter biti bolje na tabeli do sad, ali je još ostalo da se igra. Gotovo sve vreme otkako sam u klubu okruženi smo negativnom energijom", smatra Mancini.

Da su obe ekipe izjednačene ove sezone potvrđuje i rezultat ovih rivala iz prvog susreta. Naime, Milan i Inter su 23. novembra igrali svoj prvi meč, Milan je bio domacin, a mec je zavrsen rezultatom 1:1.

Ipak, derbi je uvek specifična utakmica koja sa sobom nosi specifičnu težinu. Svesni toga su i jedni i drugi.

"Nema sumnje da će ovo biti pomalo derbi i između Mancinija i mene, ali pre svega ovo je meč između Intera i Milana. Prisustvo predsednika Berlusconija je vrlo važno. On svojom harizmom može da napravi razliku. Nadam se da ćemo moći da ga obradujemo trijumfom", kazao je trener Milana, Filippo Inzaghi.

Trener Milana nada se da bi trijumfom u gradskom derbiju mogao da se iskupi za vrlo lošu sezonu. Ipak, ko će na kraju pokazati više na stadionu u Milanu, saznaćemo večeras posle pola jedanaest...

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji