Milan demonstirao klasu protiv Rennesa: Loftus Cheek i Leao poveli Rossonere ka osmini finala Lige Evrope

Fudbaleri Milana slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Rennesa rezultatom 3:0, u utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.


Rossoneri su na "San Siru" prekinuli niz od osam uzastopnih pobeda Rennesa, koji je večeras od početka do kraja meča bio u podređenom položaju. 


Ekipa Stefana Piolija je prosto demonstrirala klasu u odnosu na rivala i sa dva gola Rubena Loftusa Cheeka, te jednim Rafaela Leaa praktično jednom nogom zagazila u osminu finala.


Engleski internacionalac postigao je prva dva gola za Rossonere, a prvi od njih pao je u 31. minutu nakon oštrog centaršuta Florencija sa desnog boka. Loftus-Cheek je u ovoj situaciji sjajnim trzajem glavom poslao loptu u dalji ugao i doneo domaćinu zasluženo vođstvo.


Prethodno je veliku šansu Milan imao preko Rafaela Leaa, čije je udarac u sedmom minutu od bloka Omarija završio na prečki.


Početkom drugog poluvremena razrešena je svaka dilema po pitanju krajnjeg ishoda, sa dva gola domaćina u razmaku od pet minuta. Najpre je u 47. minutu Loftus Čik odlično ispratio dešavanja u šesnaestercu rivala nakon kornera Pulišića i odbitak posle pokušaja Kjera poslao u mrežu za vođstvo svog tima od 2:0.


Pet minuta kasnije viđena je i najlepša akcija na utakmici, čiji su kreatori bili Theo Hernandez i Rafael Leao, a koja je završena pogotkom za 3:0. Leao je dobio loptu od Francuza pred šesnaestercem rivala i petom mu je produžio u prostor, a usledila je idealna povratna i volej Portugalca kojim je postavljen konačan rezultat susreta.


Do kraja su Pulišić i Okafor propustili odličnu priliku da uvećaju prednost Milana, a svoje šanse imao je i Rennes koji je nekoliko puta pretio preko Guirija i Santamarije. Ipak, Mike Maignan je bio na visini zadatka, pa je Piolijev tim sačuvao ogromnu prednost pred revanš.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji