ZVANČNO: Milan doveo desnog beka iz Verone

Milanova odbrana je devastirana mnogobrojnim povredama i klub je morao da reaguje u januarskom prelaznom roku.

 

Posle povratka štopera Mattea Gabbie iz Villareala, drugo zimsko pojačanje Rossonera je mladi Filippo Terracciano iz Verone koji je danas obavio lekarske preglede i potpisao ugovor do leta 2028. Milan je za transfer platio 4.000.000 evra fiksno plus 1.000.000 kroz eventualne bonuse i 10 odsto od naredne prodaje.


Terracciano će pojačati konkurenciju na desnom beku gde Pioli trenutno na raspolaganju ima samo kapitena Calabriu dok su alternative poput Kalulua i Florenzija povređene.


Međutim, Terracciano ne bi trebalo da bude jedino zimsko pojačanje sedmostrukog prvaka Evrope. Radi se i na dovođenju štopera bez obzira što je već došao i Gabbia. Povrede Tomorija, Thiawa i Pellegrina uz pozne godine Simona Kjaera i neiskutsvo mladog Jan Karla Simića su poziv na oprez da se poslednja linija ojača kvalitenijim rešenjem od Gabbie.


Italijanski mediji barataju sa nekoliko imena. Milan je danas stupio u kontakt za Genovom i zastupnicima Radua Dragušina da se raspita pod kojim uslovima je moguć transfer rumunskog štopera. Rsosoneri žele da iskoristi Đenovino interesovanje za njihovog napadača Lorenza Colomba koji je trenutno na pozajmicu u Monzi. Ako Genoa pristane da uračuna Colomba u cenu transfera onda je dogovor moguć. Klub sa Marasija traži 30.000.000 evra za Dragušina i do sada su Tottenham, Bayern i Napoli vodili trku za njegov potpis ali nisu dogurali do pomenute granice. Videćemo koliko Rossoneri vrednuju Colomba... Opcija je i Torinov kapiten Alessandro Bongiorno čija cena je oko 25.000.000 evra. 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji