Oglasio se Giroud nakon sukoba sa Piolijem i izmene zbog koje je umalo zaplakao: Čovek sam sa emocijama, nisam robot

Sjajan derbi pod Vezuvom, Milan je u Napulju imao dva gola prednosti na poluvremenu, ali je na kraju jedva uspeo da izvuče remi. Ipak, i pored dešavanja na terenu, najveću pažnju medija je privukla jedna situacija van njega, u kojoj je glavnu ulogu imao Oliviere Giroud.


Francuski napadač je bio nerešiva enigma za šampiona Italije, postigao je oba gola u prvom delu igre, međutim, Stefano Pioli je odlučio da ga zameni u 81. minutu, zajedno sa Rafaelom Leaom, a da na teren pošalje Luku Jovića i Nou Okafora.


Taj potez Milanovog stratega se nikako nije svideo Giroudu, koji je bes iskalio na jednom frižideru kraj terena, a kamere su ga uhvatile kako u neverici posmatra dešavanja na terenu, gotovo na ivici plača. Ipak, posle meča je Olivier pokušao da smiri strasti.


– Normalna reakcija. Čovek sam sa emocijama, nisam robot. Mislio sam da i dalje mogu da pomognem timu, ali trener je taj koji pravi izbore i moram to da poštujem. Posle pet minuta sam se smirio. Nisam želeo da me zameni jer sam osećao da mogu još nešto da uradim na terenu. Takav sam, takmičarski nastrojen – rekao je iskusni Francuz posle utakmice.


Na ista pitanja je morao da odgovori i Pioli.


– Bila nam je potrebna sveža energija. Izmene se prave za dobrobit tima, a njih dvojica su bili umorni. Bila im je ovo treća utakmica u sedam dana. Ako njih dvojica žele objašnjenja, daću im ih. Uveo sam dvojicu igrača koji su bili dobri – rekao je strateg Milana.


Do kraja meča su obe ekipe imale svoje šanse, ali golove nismo videli, pa je jedan od dva derbija kola završen bez pobednika, rezultatom 2:2.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji