Milan vodio pa spašavao bod protiv Napolija

Milan je bio na sjajnom putu da ponovo slavi na stadionu "Diego Armando Maradona", vodio je 2:0 na poluvremenu, ali Napolitanci imaju karakter, pa su uspeli da osvoje bod 2:2 (0:2) u derbiju 10. kola Serije A, ali ne i da naprave prokret.


Olivire Giroud postaje noćna mora za odbranu Napolija. U šest mečeva je tri puta tresao mrežu, prošle sezone ih je golom na stadionu "Diego Armando Maradona" eliminisao u četvrtfinalu Lige šamnpiona, a večeras je sa dva pogotka tuširao Napolitance.


Da će i ovaj susret proteći u nejgovom znaku, Giroud je nagovestio već u drugom minutu kada je promašio zicer. Mešutim, dva odlična centaršuta, prvo Pulišića (22), a zatim i Calabrie (31), nebeski skakač iz Francuske je udarcima glavom lopte smeštao iza leđa Mereta za vođstvo na poluvremenu od 2:0. Bez Viktora Osimhena, Napoli nema tu ubitačnu snagu u ofanzivi, samo jedna šansa Politana malo je da bi se protiv "Rossonera" postiglo više.


Napoli je znao da ih samo brzi gol vraća u meč, a došli su do njega prilično lako i preko mladog štopera gostiju Pellegrina koji je još u 19. minutu zamenio Kalulua. Mattea Politano je prvo prebacio mladog štopera, zatim napravio još jedan dribling i iskosa pogodio mrežu Maignana, koji je desetak minuta kasnije sjajno odbranio udarac Di Lorenza. Milan je izgubio igru iz prvog dela, Napoli se razgoropadio i izjednačio već u 63. minutu. Raspadori je odlično šutirao pored živog zida sa 19-20 metara, Maignan se nije dobro postavio i primio je gol u svoj ugao.


"Eksplodirao" je stadion u Napulju, ali ta energija sa tribina nije donela i totalni preokret jer se Milan probudio. Ušao je i Luka Jović umesto vidno nezadovoljnog Girouda, servirao je lepu priliku Calabriji u drugom minutu nadoknade, ali na kraju se Maignan iskupio za olako primljen gol iz slobodnog udaraca kada je u poslednjem sekundu nogama odbranio udarac  Kvaratskelije. 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji