Milan u sprintu: Chukwueze sedmo pojačanje Rossonera, ukupan ceh blizu 100.000.000 evra

Italijanski tim blizu da reši višegodišnji problem na desnom krilu.


Rossoneri uveliko rade na dovođenju još jednog novajlije, sedmog od početka prelaznog roka. I vrlo su blizu da zatvore posao.


Kako pišu gotovo svi relevantni mediji, italijanski klub bi u narednim danima trebalo da pojača Samuel Chukwueze, budući da je Milan posle višenedeljnih pregovora konačno blizu da posao sa Villarealom zaključi na najviše 28.000.000 evra.


Zahtev Žute podmornice na početku pregovora bio je 40.000.000 evra, što su na San Siru smatrali neprihvatljivom cifrom za fudbalera koji je u julu ušao u poslednju godinu ugovora. Svakodnevnim kontaktima čelnici milanskog kluba obarali su cenu da bi je na kraju – prepolovili.


Pregovaračke sposobnosti omogućile su im da ubede Villareal da pristane na fiksni iznos od 20.000.000 evra – mada Ganluca Di Marzio tvrdi da će pokušati da još malo snize cenu - dok bi im ostalih 5.000.000 do 8.000.000 evra pripalo kroz bonuse. O tome će dve strane pregovarati u narednim danima, s tim da se čelnicima Rosonera žuri da posao zaključe već početkom naredne nedelje kako bi Chukwueze otputovao sa klubom na američku turneju.


Ukoliko se nešto u međuvremenu ne izjalovi, Milan će sa Chukwezeom rešiti dugogodišnji problem na desnom krilu. Prethodnih sezona bila je to jedna od najslabije pokrivenih pozicija u timu Stefana Piolija, na tom delu terena u poslednje dve sezone smenjivali su se Alexis Saelemaekers i Junior Messias i u pomenutom periodu zbirno postigli 18 golova. Chukwueze je sam postigao dva više za isti period, pride upisao i 13 asistencija.


Dolazak Nigerijca značio bi da je Milan popunio ostao bez slobodnih mesta za igrače izvan Evropske unije, što bi ujedno značilo da Kamada sa kojim već nedeljama imaju postignut dogovor te Medi Taremi na čijem su dolasku radili sa Portom definitivno otpadaju.


Rossoneri su do sada već predstavili petoricu novajlija: Kristijana Pulišića (Chelsea), Rubena Loftusa Cheeka (Chelsea), Tijjanija Reijndersa (AZ Alkmaar), Marca Sportiella (Atalanta) i Lucu Romera (Lazio), Okafora (Salzburg). Svu šestoricu zbirno dovela je za oko 70.000.000 evra. Sa Chukwuezeom ceh u letnjem prelaznom roku će skočiti na blizu 100.000.000 evra.


Dve trećine pomenute sume Milan će pokriti prodajom Sandra Tonalija (64.000.000 evra bez bonusa). Kada je odlučio da proda jednog od simbola ekipe Newcastleu, prethodno otpustio i legendu Paola Maldinija, činilo se da će Milan napraviti nekoliko koraka unazad u upropastiti sve ono dobro što je uradio u prethodne tri sezone. Ipak, direktorski tandem Monkada – Giorgio Furlani je u samo prve tri nedelje prelaznog roka popunio gotovo sve kritične pozicije u timu iz prethodne sezone, i to uz prihvatljiv minus u kasi.


Očekuje se pride još odlazaka sa San Sira. Ponude ima Fode Ballo Toure (Bologna, Fulham), radi se na rastancima sa Antom Rebićem, Divockom Origijem, Torino je pokazao interesovanje za Juniora Messiasa… S druge strane, plan je da Milan pojača i konkurenciju na bekovskim pozicijama (Rikardo Kalafjori levo, Vilfird Singo desno).

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji