LIGA ŠAMPIONA: Inter izbacio Milan i plasirao se u finale

Fudbaleri Intera po šesti put će se boriti za najvažniji klupski pehar UEFA.


U revanš meču polufinala Lige šampiona sa gradskim rivalom Milanom bilo je 1:0 (0:0) za Inter.


Tako su ukupnim rezultatom 3:0 rešili "Derby della Madonnina" u Ligi šampiona i prvi put od sezone 2009/10 stigli do meča za titulu klupskog prvaka kontinenta.


Imaće priliku da sa boljim iz susreta Manchester City-a i Reala igraju u finalu 10. juna u Istanbulu.


Veliki deo posla nera-azzurri su obavili pre sedam dana kada su u prvom susretu slavili sa 2:0.


Milan je pokušao, za razliku od tada, sada je na terenu bio i Rafael Leao, ali sveukupno, Inter je bio bolji.


Meč je počeo sa po dva solidna pokušaja na obe strane u prvih deset minuta, ali je prvu priliku imao Brahim Diaz u 11. minutu.


Onana je čudesnom odbranom zaustavio loptu koja je išla u donji levi ugao.


Mogao je Milan do gola i u 38. minutu, tada je odlično prošao Rafael Leao, ali je sa nekih šest sedam metara iskosa promašio za malo.


Ubrzo smo videli i dve šanse na drugoj strani, Džeko je pokušao glavom posle prekida u 39. minutu, ali je menjon bio na mestu.


Konačno, Lautaro Martinez je u 41. minutu pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali se pokliznuo, dovoljno da šut ne bude precizan i na poluvreme se otišlo bez golova.


U nastavku, malo toga, tek u 69. minutu viđena je kakva takva prilika, Messias je zakasnio za malo pošto je Leao odlično loptu spustio glavom.


I konačno, momenat koji je otklonio sve dileme - u 74. minutu, izigrana je kompletna odbrana Milana, na drugoj stativi je bio Lautaro Martinez, precizno je šutirao u bliži ugao sa nekih sedam, osam metara i pogodio za 1:0.


To je slomilo sve nade Milana da može da napravi preokret. Inter je rutinski završio meč i noć velikog slavlja u plavo-crnom mogla je da počne.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji