LIGA ŠAMPIONA: Milan je "noćna mora" za Napoli! Rossoneri ponovo u polufinalu posle 16 godina!

Odigrana su prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, a madridski Real i Milan plasirali su se u polufinale najelitnijeg evropskog fudbalskog klupskog takmičenja.


Fudbaleri Milana su na gostujućem terenu remizirali sa ekipom Napolija rezultatom 1:1, i tako sa ukupnih 2:1 izborili plasman u polufinale.


Ipak, utisak je da je Napoli, bar u ovom meču, mogao nešto više, bar na osnovu onoga viđenog na terenu. Što se tiče prvih 45 minuta, Napolitanci su „furiozno“ ušli u meč, ređale su se prilike i opasni napadi, ali ni jedan od njih nije bio dovoljno opasan da završi iza leđa Maignana.


Mogao je u 22. minutu Milan potpuno da „preokrene“ stvari u svoju korist i smiri nalete Napolija, ali je Giroud nedovoljno dobro izveo jednaesterac, a Meret se sjajno snašao i odbranio njegov udarac. Imao je francuski napadač još jednu veliku priliku nekoliko minuta kasnije, ali je Meret još jednom pokazao da je vrhunski golman i nogom mu odbranio udarac.


A onda, u samom finišu prvog poluvremena, stvari su se okrenule gotovo za 180 stepeni. Nestvaran trk Rafaela Leaa sa svoje polovine, i rutinska realizacija Oliviera Girouda, za potpuni „nokdaun“ Napolitanaca. Pretrčao je Leao više od 50 metara, i praktično „na tacni“ ostavio loptu za Girouda, koji je uspeo da savlada, do tada vrlo raspoloženog Mereta.


U drugom poluvremenu, Napoli se trudio da zapreti, ali defanzivci gostiju su odlično „uradili domaći zadatak“, i neutralisali svaki pokušaj najboljeg driblera domaćih Kviče Kvračkelije. Gruzijski reprezentativac gotovo da ništa nije mogao protiv odličnog Calabrie, a nije bolje prošao ni Viktor Osimhen, koji gotovo da nije ni zapretio po gol Maignana. Ipak, to je u nadoknadi vremena malo "ublažio" Viktor Osimhen, koji je pogodio glavom, ali to nije bilo dovoljno da Napoli izbori produžetke.


Vredan pomena je jedino promašen jedanaesterac Kvaračkelije u 82. minutu, odnosno maestralna odbrana Maignana, koji je pročitao stranu i još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih čuvara mreže današnjice.


Sa druge strane, Milan se nije previše trudio u napadu, ali su praktično svi gostujući fudbaler bili koncentrisani isključivo na odbranu, što su tokom čitavog meča i radili na vrhunskom nivou. Ovo je ujedno i treći meč u svega nekoliko dana, i treća vezana pobeda Milana protiv Napolija.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji