Milan potpisao novi vredan ugovor sa Pumom

Milan je nakon 11 godina u minuloj sezoni konačno ponovo postao prvak Italije, a sada za navijače ovog kluba stiže još dobrih vijesti.


Naime, klub sa San Siro stadiona produžio je ugovor s Pumom, proizvođačem njihove opreme do 2028. godine.


Produženje ugovora pravi je uspjeh za upravu talijanskog prvaka s obzirom na dobitke koje će Milan ubilježiti u sljedećih šest godina.


Konkretno, ugovorom se pretpostavlja da će Milan od njemačke tvrtke godišnje dobivati ne manje od 30 miliona eura, što znači da će za vrijeme trajanja ugovora Rossoneri inkasirati ukupno 180 miliona eura. 


To je najveći ugovor koji je talijanski div postigao s bilo kojim tehničkim sponzorom u cijeloj historiji kluba, napominje Gazzetta dello Sport.


Prethodni ugovor, potpisan 2018. godine, donio je klubu na račune "samo" 15 miliona eura godišnje.


Sada je iznos puno veći i zato što će njemački proizvođač opreme dati ime klupske sportske baze.


Sklapanjem novog ugovora Milan se popeo na drugo mjesto u vrhu klubova Serije A koji dobijaju najviše novca od tehničkih sponzora.


Na prvom mjestu je Juventus koji od Adidasa prima 51 milion eura godišnje, dok postolje upotpunjuje Inter koji od Nikea prima 12,5 miliona eura godišnje.


Globalno, Real Madrid je vodeći, sa 120 miliona eura godišnje od Adidasa, na mjestu broj dva je Barcelona, s ugovorom od 105 miliona eura s Nikeom, dok je na trećem mjestu Manchester United, koji od Adidasa prima 87 miliona eura. 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji