Kup Italije: Inter ubedljiv u revanš meču, Rossoneri ispali u polufinalu

Prvi meč u kome je Milan bio domaćin završen je bez golova.


Inter je finalista Kupa Italije - do borbe za trofej "nerazzurri" su došli ubjedljivom pobjedom nad Milanom 3:0 u revanšu polufinala.


Prvi meč u kome je Milan bio domaćin završen je bez golova.


Velika pobjeda Intera i zbog mjesta u finalu, ali i na psihološkom planu, jer dva gradska rivala vode bitku za "skudeto".


Milan ima dva boda prednosti u prvenstvenoj trci, ali i meč više - sada je faktor samopouzdanja na strani aktuelnog šampiona.


Neobičan meč odigran je na Meazzi. Inter je koristio skoro sve što je stvorio, Milan imao dovoljno šansi da makar zakomplikuje revanš...


Nije, međutim, gost imao rješenje za Lautara Martineza, koji je u prvom poluvremenu postigao dva gola.


Prvi već u četvrtom minutu, kada je efektno zahvatio volej, a golman Maignan nije uspio da zadrži loptu.


Argentinac je u 40. minutu hitro pobjegao štoperima Milana, zakasnio je Kalulu da izađe iz linije, a Korea na vrijeme dodao loptu zemljaku - nije bilo spasa za "rossonere".


Milan je u nastavku pokušavao da se vrati, imao je inicijativu, dosta opasnih situacija, blokiranih šuteva, poništen je i gol Benaccera, da bi u finišu meča Inter u kontri riješio sve - dodavanje Brozovića i pogodak iz peterca Robina Gosensa.


Milanezi sada nastavljaju borbu za titulu, a predstojeći vikend može da pruži i neke odgovore. Oba tima igraju sa ekipama iz Rima - Inter dočekuje Romu, Milan gostuje Laziu...

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji