Italijanski klasik doneo remi, Rebić pogodio za bod Milana

U nedelju je u okviru četvrtog kola italijanske Serije A na programu bio veliki derbi italijanskog fudbala – Juventus je na svom „Alijanc stadionu“ u Torinu remizirao 1:1 (1:0) sa ekipom Milana.


Bio je ovo prvi meč u novom šampionatu u kojem tim Stefana Piolija nije slavio – sada imaju deset bodova i na deobi su prvog mesta sa gradskim rivalom Interom. Sa druge strane, Juventus još ne zna za prvenstvenu pobedu i sakupio je svega dva boda.


„Stara dama“ je derbi severne Italije otvorila munjevito – već u četvrtom minutu posle pasa Paula Dibale Alvaro Morata je dugo trčao sa loptom i preciznim udarcem savladao Majka Menjana.


Delovalo je to kao dobra prilika za „Bjanko-nere“ da se konsoliduju i u slučaju pobede, druge zaredom posle trijumfa nad Malmeom, sezonu okrenu u drugom smeru.


Napadao je Milan, ali nije bio naročito konkretan do 76. minuta kada je posle odlično izvedenog kornera Sandra Tonalija hrvatski ofanzivac Ante Rebić odlično skočio i prvim prvenstvenim golom u sezoni poravnao na 1:1. Do kraja su gosti imali priliku preko Pjera Kalulua, ali ostalo je 1:1 jer je fantastično odbranio Vojčeh Sčensni.


U narednom kolu Juventus će gostovati Speciji, dok će Milanezi dočekati Veneciju u sredu.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji