Remi velikana na Old Trafordu: Milan do gola u nadoknadi!

Fudbaleri Mančester Junajteda i Milana odigrali su nerešeno na Old Trafordu u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope rezultatom 1:1. Rosoneri su do remija pred revanš na svom stadionu narednog četvrtka stigli pogotkom Simona Kjera u 90+2. minutu!


Sekunde su delile Crvene đavole od dobrog rezultata uoči gostovanja u Italiji, ali je korner u završnim trenucima presudio. Posle kornera Radeta Krunića sa leve strane, Kjer se iskrao na prvu stativu i iz te pozicije zatresao mrežu za veliku radost ekipe Stefana Piolija.


Prethodno je prednost domaćima doneo je Amadu Dijalo u 50. minutu. Mladi vezista iz Obale Slonovače (18) ušao je u igru na poluvremenu umesto Antonija Marsijala i bilo mu je potrebno svega četiri minuta na terenu da upiše debitantski pogodak u dresu Junajteda.


Na dugu loptu Bruna Fernandeša sjajno se snašao u šesnaestercu. Iako okrenut leđima od gola, uspeo je da zahvati loptu glavom i praktično lobuje Đanluiđija Donarumu.


Bila je to jedna od retkih pravih prilika u duelu velikana na Ostrvu. Ubedljivo najbolju propustio je kapiten domaćih Hari Megvajer u 38. minutu. Praktično nemoguće je promašio defanzivac Junajteda u toj situaciji, pošto je sa pola metra na prazan gol poslao loptu u stativu.


U nastavku je tim Olea Gunara Solšera zapretio samo preko Danijela Džejmsa, koji je sa deset metara u padu gađao pored gola, dok je Milan do pogotka Kjera imao „jalovu“ inicijativu.


Kontrolisali su posed praktično celo drugo poluvreme, međutim, osim udarca glavom Krunića nisu stvorili konkretnu šansu.


Slična dešavanja viđena su i u prvih 45 minuta. Rosoneri su imali nedovoljno dobre pokušaje preko Rafaela Leaoa i Aleksisa Salamakersa, a Đavoli preko Antonija Marsijala i Aleksa Telesa.


(N1info.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji