Poraz Milana na San Siru, Scudetto sve dalje

 Fudbaleri Milana poraženi su večeras na svom terenu od Napolija (0:1) u derbiju 27. kola italijanske Serije A.


Rossoneri sve više gube korak za liderom Interom u borbi za Scudetto jer sada imaju devet bodova manje od svog gradskog rivala koji je danas u gostima pobijedio Torino.


Napoli je imao prvu ozbiljniju priliku u 16. minuti kada je Zielinski šutirao, ali je Donnarumma uspio da zaustavi njegov udarac.


U 30. minuti ponovo u šansi Zielinski. Nakon centaršuta je ponovo šutirao ka golu Milana, no to je bilo dosta neprecizno i rezultat se nije mijenjao.


Milan je muku mučio da zaprijeti golu Ospine, a početak drugog dijela ponovo je pripao gostima.


Napoli je u 49. minuti uspio da povede sa 1:0. Zielinski je sjajno uposlio Politana koji je izašao ispred Donnarumme i uspio je da zatrese mrežu Rossonera.


Deset minuta kasnije iz voleja je šutirao Fabian Ruiz koji je mogao udvostručiti prednost gostiju, no ostalo je 0:1 na semaforu.


Prvu pravu priliku Milan je imao tek u 71. minuti kada je nakon prekida glavom pokušao Rebić, ali je Ospina odbranio. Rossoneri su do kraja utakmice pokušavali da dođu do gola i u jednom navratu tražili penal, ali gola nije bilo i ostalo je 1:0 za Napoli. Domaći su u sudijskoj nadoknadi igrali s igračem manje jer je direktan crveni karton zbog prigovora dobio Ante Rebić.


Milan je ostao drugi sa 56 bodova i sada imaju samo bod više od trećeplasiranog Juventusa. Napoli je s ovom pobjedom stigao na peto mjesto i ima 50 bodova.


(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji