Ministar sporta Italije: Za odluku o nastavku Serije A potrebno još dana, ali grupni treninzi mogu da počnu u ponedeljak

Ono što najviše deli mišljenje je pitanje šta ako se pojavi jedan pozitivan test na virus korona?

Ministri za sport i zdravstvo Italije Vincenzo Spadafora i Roberto Speranza, posle razgovora sa naučnim timom, omekšavaju stavove po pitanju nastavka Serije A i vraćanja fudbala na teren. Konačna odluka biće doneta za osam dana, a zvaničan stav dva ministra je da bi timski treninzi mogli da počnu u ponedeljak 18. maja, ako su klubovi u stanju da ispune obaveze koje će biti donete.

Ono što najviše deli mišljenje i što je kočnica za početak Serije A jeste šta ako se pojavi jedan pozitivan test na virus korona? Jasno je da ceo tim ide u izolaciju od 14 dana, ali onda se opet prekida prvenstvo.

„Trebaće nam najmanje nedelju dana da vidimo krivulju zaraze, a zatim da odlučujemo o sudbini prvenstva. U međuvremenu, ekipama će biti dozvoljeno da počnu sa treninzima 18. Maja. Još postoje stručna mišljenja koja su protiv treniranja u zatvorenom i zato ne otvaramo teretane i sportske centre. Postoje veliki strahovi od putovanja, što se posebno odnosi na fudbalske ekipe“, rekao je ministar sporta Italije Spadafora.

Naučno veće daje preporuku, premijer Conte i vlada donose konačnu odluku, a sva odgovornost ide na teret Serije A.

Italija ima još jedan sportsko-finansijski problem, a to je potraživanje novca za TV prava gde klubovi sada već hoće da tuže televizijske kuće koje nisu platile poslednja dva meseca oko 200.000.000 evra.

(Novosti.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji