TRI DECENIJE ČUVANA TAJNA Šokantna otkrića Milanovog direktora o ČUVENOJ NOĆI u Beogradu, sudija prekinuo utakmicu pa otišao sa crveno-belima u provod

Crvena zvezda je u svojoj istoriji puno utakmica protiv velikih klubova, a u moru takvih, odlično se pamti susret protiv slavnog Milana.

U pitanju je 1988. godine i 9. novembar. "Rossoneri" su gostovali na "Marakani" pred više od 97.000 navijača u revanš meču osmine finala Kupa evropskih šampiona, a utakmica je posle nešto više od sat vremena igre prekinuta zbog magle.

Dejan Savićević je u 51. minutu postigao pogodak, a pošto su u gradu mode uspela da dođe do rezultata 1:1, vođstvo od 1:0 značilo je da Crvena zvezda ima rezultat za prolazak u narednu fazu. Uprkos situaciji u kojoj Milanu nije priznat čist gol, nakon što su defanzivci crveno-belih izbacili loptu koja je prešla gol liniju, Beograđani su bili ti koji su dominirali, a crveni karton koji je pokazan fudbaleru Milana u 61. minutu, dodatno je raspalio atmosferu na krcatim tribinama.

Međutim, zbog izuzetno guste magle nemački sudija Diter Pauli je u 64. minutu doneo odluku da se utakmica prekine zbog slabe vidljivosti na terenu.

Susret je nastavljen sutradan, Berlusconijev skupocen tim, predvođen čuvenim Holanđanima, Van Bastenom, Ruudom Gullitom i Frankom Rijkaardom stigao je sa igračem manje do izjednačujućeg pogotka, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Milan je obezbedio plasman u četvrtfinale.

Na prvi pogled nije se znalo da li če ekipe čekati da se vremenski uslovi poboljšaju ili će ostatak meča biti odigran tek sutra, a o čuvenoj noći u Beogradu govorio je tadašnji sportski direktor Milana, Paolo Taveggia.

"Sudija Diter Pauli je prekinuo utakmicu i rekao mi da čekamo 45 minuta da vidimo da li će se magla razići. Otišao sam u svlačionicu, zapalio cigaretu i vidio četiri-pet mojih igrača da se tuširaju. Oni nisu znali da je utakmica samo privremeno prekinuta. Otrčao sam do sudije i rekao mu da ga nisam razumio, da je moj engleski loš, da mi je karijera uništena... Pogledao me i rekao: 'U redu, igramo sutra'", kazao je Taveggia.

To nije bio kraj lude noći, a Taveggia je otkrio šokantne detalje.

"Nisam mogao da zaspim nakon prekida i tražio sam od recepcionera da mi preporuči najbolji noćni klub u Beogradu. Poslao mi je taksi, došao sam tamo i video sudiju Paulija, njegove pomoćnike sa nekoliko devojaka i direktorima Zvezde. Sve mi je bilo jasno. Pogledali smo se, nisam im ništa rekao", ispričao je Taveggia.

Milan se iste sezone lagano prošetao do titule Evropskog šampiona, a Crvena zvezda je tri godine kasnije uspela da učini ono što joj je sudbina onemogućila 1988.

(Blic.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji