Ovo su tri opcije za Seriju A, treća će zapanjiti Italiju!

Fudbalski savez Italije će morati da pronađe adekvatno rešenje.

U Italiji je nastao totalni kolaps zbog epidemije Korona virusa, a u okviru vladinih mera za sprečavanje širenja virusa otkazani su i svi sportski događaji do 3. aprila.

To će umnogome pogoditi i fudbal kao najpopularniji sport na Apeninima, ali Fudbalski savez Italije je smislio tri moguće opcije kako bi se aktuelna sezona u Seriji A i Seriji B privela kraju, piše La Repubblica.

Prvi scenario podrazumeva odlaganje Evropskog prvenstva koje u ovom trenutku ne izgleda nerealno, postoji mogućnost da EURO gledamo na jesen ili čak naredne godine, što bi produžilo sezonu u Italiji do leta.

U drugom klubovi bi imali veoma naporan raspored jer bi se utakmice igrale na svaka dva ili tri dana, a Kup Italije odložio za jul ili avgust.

Treća opcija bi bila najšokantnija za klubove u Seriji A - kraj šampionata u ovom trenutku bez dodeljivanja titule prvaka zemlje i dodeljivanje mesta u Evropi prema trenutnom stanju na tabeli.

Ispadanja iz Serije A ne bi bilo, već bi ona naredne sezone brojala 22 kluba pojačana sa prva dva tima iz Serije B.

Nema sumnje da bi od ovakvog rešenja najviše profitirala Atalanta koja se nalazi na četvrtom mestu, ali pitanje je šta bi na to rekli u Milanu koji bi onda ponovo morao da propusti takmičenje u Evropi.

Odluka će svakako biti doneta do kraja meseca, ali sigurno je da nakon ove pauze neće sve biti isto.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji