Leao dužan Sportingu 16.5 miliona evra!

Sportingu se nije sviđalo to što rade Lillei i Rafael Leao, pa su se požalili krovnoj organizciji svetskog fudbala. FIFA je ispitala slučaj, pronašla sporne detalje i igrač je kažnjen.

Ne samo da je kažnjen nego je i oborio rekord za najveću kaznu u ovakvim slučajevima. Rafael Leao, mladi Brazilac koji nosi dres Milana, mora timu iz Lisabona da plati 16.5 miliona evra.

Ovo neće u potpunosti zadovoljiti portugalski klub. Naime, oni su za ovakvu povredu pravila trašili odštetu od čak 45 miliona evra, što ni u jednom trenutku nije bilo realno da će dobiti.

Sporni detalji su se desili 2018. godine, kada je Rafael Leao raskinuo ugovor sa timom iz Lisabona. Kao slobodan igrač je tog leta potpisao za Lille, iz kog je kasnije stigao u Milan, ali ostali klubovi mladog fudbalera nisu kažnjeni u ovom postupku.

Oglasio se Ibrahimović i pozvao u borbu: Ako virus neće na Zlatana, hoće Zlatan na virus!

Klubovi odbili play-off – Serija A će se igrati u junu

Transfer Brazilca iz Francuske u Italiju koštao je Milan 35 miliona evra, dok je sud odredio da igrač lisabonskom timu plati 16.5 miliona, kolika mu je bila tržišna cena, po njihovoj procceni. On ima pravo žalbe, a ukoliko ona ne urodi plodom, moraće da plati ogromno obeštećenje za raskid ugovora od pre dve godine.

Rafael Leao je 1999. godište, a ove sezone je odigrao 21 meč za Milan. Postigao je dva gola na tim susretima, što nije loš učinak, uzimajući u obzir da je daleko od startne postave italijanskog kluba.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji