Kada se nastavlja Serija A?

Zbog pandemije koronavirusa takmičenje u italijanskoj Seriji A odavno je obustavljeno.

Nakon što je jedno kolo odigrano bez prisustva publike, odlučeno je da se prvenstvo prekine do početka aprila, ali s obzirom na to da je Italija najveće žarište virusa u Evropi, gotovo je izvjesno da se fudbal neće vratiti na Apenine tako rano.

La Repubblica donosi informaciju kako će pauza biti do 3. maja i da se tada planira povratak fudbala u Italiju. Sezone bi u tom slučaju bila produžena do 30. juna, a da bi se to desilo bit će potrebno i da se otkaže prvenstvo Evrope.

Klubovi odbili play-off – Serija A će se igrati u junu

To će sasvim sigurno i da se desi. UEFA će donijeti konačnu odluku u utorak, ali i u slučaju da se utakmice budu igrale u periodu od 3. maja do 30. juna, timovi će imati veliki broj utakmica.

Razlog što bi se sezona morala okončati 30. juna je to što igračima na taj dan ističu ugovori i po pravilima nakon tog datuma oni koji su slobodni ili na posudbi, nemaju pravo nastupa za aktuelne ekipe.

Ipak, treba svakako sečekati odluku UEFA-e o Evropskom prvenstvu i iskreno se nadamo da ćemo uskoro ponovo gledati najbolji evropski fudbal.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji