SLEDE TEŠKE BITKE: Paklen raspored za žensku ekipu Milana

Sedam kola do kraja prvenstva, sedam teških utakmica u borbi za Ligu šampiona.

Ženska ekipa Milana u nedelju igra protiv najvećeg rivala u trci za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

Utakmica 16. kola Serije A za žene, Milan protiv Fiorentine. Obe ekipe imaju po 35 bodova i dele 2. poziciju na tabeli, koja sledeće sezone vodi u kvalifikacije za UEFA Women's Champions League.

Ekipa Maurizia Ganza je u odličnoj formi i vezala je 5 uzastopnih pobeda u Seriji A, ali gledajući međusobne duele Fiorentina je jako neugodan protivnik za Rossonere. U četiri dosadašnja međusobna duela (računajući ovosezonski Kup), Fiorentina je dva puta slavila, Milan jednom, dok je jedna utakmica završena podelom bodova.

Kada još dodamo da je Fiorentina neporažena na poslednjih 9 mečeva, uz samo jedan remi i osam pobeda, onda je jasno da će nedeljni protivnik biti jako teška prepreka do osvajanja sva tri boda.

Nakon ove utakmice Milan očekuju dva vezana gostovanja, protiv prvoplasiranog Juventusa, pa protiv petoplasiranog Sassuola. Zatim slede Florentia, Bari, Verona i Empoli, koji je bio bolji od Milana pre četiri kola 1:2.

Milan je u prvom delu sezone pobedio Bari, Veronu i Sassuolo, poražen je od Empolija i Florentie, dok je s Juventusom (2:2) i Fiorentinom (1:1) igrao nerešeno

Derbi na stadionu Brianteo u Monzi igra se u nedelju, 23. februara u 12.30.

(AC Milan Balkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji