Rivaldo: Ne možete "desetku" da date Paqueti, to je nepoštovanje!

Čuveni brazilski fudbaler Rivaldo ocenio je da Lucas Paqueta nije dorastao broju 10, iako ga je nosio na meču protiv Argentine.

Rivaldo je kritikovao stručni štab Selesaa zbog izbora da Paqueti dopusti "desetku" i u svojim rečima nije bio blag. Još teže mu je palo što je Argentina pobedila Brazilce sa 1:0.

- Gledao sam Brazil i Argentinu i tužan sam što sam video da je "desetka" data Paqueti. Taj dres je veoma dobro poznat i poštovan širom sveta i ne možete ga dati nekome ko može da odigra pola utakmice ili da sedi na klupi. To je nepoštovanje - rekao je Rivaldo.

On je potom i objasnio zbog čega, mada je odmah postalo jasno da je asocirao na mnoga slavnija imena koja su nosila desetku na leđima.

- Čuven je zbog toga što su ga nosili fudbaleri kao što su bili Pele, Rivelino, Zico, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho i Neymar. Ne krivim Paquetu uopšte, ali krivim Titea i njegov stručni štab, koji bi trebalo da znaju koju težinu taj dres stavlja na ramena fudbalera. Ne mogu da "izgore" jednog 22-godišnjaka kao što je Paqueta koji može da ima lepu budućnost ispred sebe. On treba da bude zaštićen kao što je Rodrigo u Real Madridu - objasnio je Rivaldo.

(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji