Prije dva dana se svađao sa Gattusom, a sada je svojim potezom ponovo sve iznenadio

Milan je u ponedjeljak stigao do jako bitne pobjede protiv Bologne od 2:1 i zadržao šanse da izbori Ligu prvaka za narednu sezonu.

Ipak, ono o čemu se više pričalo nakon te utakmice je potez igrača Milana Tiemouea Bakayoka koji je sa svojim potezom još jednom pokazao da je atmosfera u svlačionici Rossonera loša.

Naime, nakon što se Lucas Biglia povrijedio trener Gennaro Gattuso je prišao Bakayoku i rekao mu da će ući u igru, a igrač je to odbio i poručio Gattusu da "odj*be".

Prema pisanju nekih italijanskih medija Bakayoko je sada spreman ući u pregovore sa najvećim rivalom Interom oko prelaska u ovaj klub.

Mediji navode da je izvršni direktor Nerazzura Giuseppe Marotta u odličnim odnosima sa agentom Bakayoka Federicom Pastorellom.

Milan ima opciju da za 35 miliona eura na kraju sezone otkupi ugovor Bakayoka, ali oni nemaju nikakvu namjeru da to učine zbog ekonomskih i disciplinskih razloga.

Zato je vrlo izgledno da bi moglo doći do nove posudbe za 5-6 miliona eura sa opcijom otkupa za 30-tak miliona eura s obzirom da igrač Chelseaja na posudbi u Milanu nije baš presretan sa trenutnom situacijom.

Gattuso i Bakayoko su imali svoje verzije događaja

"O tome ćemo kasnije pričati", odgovorio je inače temperamentni Gattuso koji je nakon utakmice odlučio objasniti šta se dešavalo, te poručio da neke stvari ipak moraju ostati u ekipi.

Nakon svega što se desilo oglasio se i Bakayoko. On je poručio da nije ignorisao ono što mu je Gattuso govorio.

"Rekli su mi da se spremim u slučaju da bude trebala izmjena i bio sam spreman odmah. Otišao sam da se zagrijavam 2-3 minute i rekli su mi da se vratim na klupu. To je bilo između 23. i 26. minute, a kada sam se vratio trener mi je neočekivano počeo da nešto govori i nisam ništa uradio gore od ponavljanja njegovih riječi".

"Da stvari budu jasne. Nikada nisam odbio da uđem u igru. Želja mi je uvijek da igram i pomognem ekipi. Trener može sam da potvrdi da mu nisam rekao da neću da ulazim u igru", rekao je Bakayoko.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji