Burni dani u Milanu: Gazidis odleteo za London, vise Leonardo i Gattuso, čeka se čudotvorac iz Monaka...

Vrelo leto biće u Milanu. Kako god da se završi ova sezona - izbore li Rossoneri Ligu šampiona ili ne - mnoge promene treba očekivati na san Siru. O tome pišu današnji italijanski mediji, pre svih Gazzetta dello Sport, koja doduše ostanak sportskog direktora Leonarda diretno povezuje sa završnicom tekućeg šampionata, odnosno konačnim plasmanom Milana.

Podsetimo, sedmostruki šampion Evrope trenutno je peti na tabeli, sa tri boda zaostatka za Atalantom, ali i sa dosta lakšim rasporedom u preostala dva kola. Milan ima SPAL i Frosinone, Atalanta igra protiv Juventusa u Torinu i Sassuola kod kuće.

Ukoliko tim ne uspe da nadoknadi ta tri boda minusa i dokopa se trećeg mesta, piše Gazzetta, izvršni direktor Milana Ivan Gazidis uručiće otkaz Leonardu i krenuti u napad na sportskog direktora Lila Luisa Camposa. Bez obzira što je gazda francuskog kluba rekao da nema šanse da pusti Camposa, Gazidis je prilično uveren da će uspeti da ubedi ovog čudotvorca da se prodruži njegovom timu. Radi se o čoveku koji je dugo radio u Portugalu, onda postao skaut Reala, a proslavio se boravkom u Monacu, gde je praktično izumeo onu sjajnu generaciju sa Mbapeom, Lemarom, Bakayokom, Fabinhom. Sve njih Kneževi su kasnije papreno prodali i zaradili ogroman novac.   

Druga Gazidisova opcija navodno je Igli Tare iz Lazia. U svakom slučaju, kako trenutno stvariu stoje, najmanje šanse su one Leonardove. 

Za razliku od Brazilca Ivan Gazidis planira da u klubu zadrži Paola Maldinija, strateškog direktora, i to pre svega zbog izgradnje kvalitetnog identiteta kluba, navodi se dalje u tekstu Gazzette dello Sport. 

Prestruktuiranje koje je u toku u Milanu ne odnosi se samo na upravljački kadar, već i na igrački, ali na teren će se preći tek kada konačno bude donesena odluka o sudbini Gennara Gattusa. O tome se konstantno govori nedeljama, pa i mesecima unazad. Kako sada stvari stoje šanse da Gattuso ode veće su od 50 odsto. I to ne zavisi od Lige šampiona, smatra Gazeta.

Prema informacijama Sport Mediaseta Milanov izvršni direktor Gazidis otputovao je u London gde bi u toku današnjeg dana trebalo da se sastane sa Mauriciom Sarijem. Engleski mediji pišu da italijanskog stručnjaka svakako čeka otkaz, bez obzira na na ishod finala Lige Evrope, pa u Milanu žele da iskoriste šansu. Isti izvor tvrdi da je Gazidis sa sobom u London poneo predlog ugovora - tri godine po 3.000.000 evra. Oporezovano.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji