Novi preokret oko Gattusa, Leonardo ide?

Gotovo da nema dana da se ne piše o novom streneru Milana za sledeću sezonu.

Aktuelni strateg, Gennaro Gattuso, je poslednjih meseci više puta smenjivan, ali je na kraju uspeo da „preživi“. Verovalo se da se samo čeka kraj sezone kada će uslediti rastanak sa njim. Uveliko se spekulisalo o njegovim zamenama i u takvoj situaciji je sigurno bilo teško raditi.

Ipak Milan je i dalje u igri za plasman u Ligu šampiona. Dva kola pre kraja zauzimaju peto mesto sa tri boda manje od četvrte Atalante. Dakle nada postoji i svakako je da se na „San Siru“ nadaju kiksu kluba iz Bergama.

Jutros “Corriere della Sera”, piše da bi otkaz Gattusu koštao klub osam miliona evra, dok izvršni direktor Milana Ivan Gazidis nije zadovoljan alternativama. Prva meta je bio doskorašnji trener Rome Eusebio di Francesco, ali ta opcija je propala, dok se za aktuelnog strateg Chelsea Maurizia Sarrija raspituju Roma i Juventus.

Pored toga Gazidis je zadovoljan kako Gattuso vodi ekipu i kako je izgladio odnos između Francka Kessiea i Lucasa Biglie. Pored toga je na lep način izgladio odnos sa Tiemoueom Bakayokom. Sve su glasnije špekulacije da će Milan zadržati svog trenera i za narednu sezonu. To se ne može reći za sportskog direktora Leonarda. Ideja je da njega zameni Luis Campos iz Lilla, ili direktor Lazia Igli Tare.

(Zeroportal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji