GRAĐANI PROTIV INTERA I MILANA: "Blizanci" želeli da sruše "San Siro", a onda je grad USTAO NA NOGE

Plan rušenja stadiona "Giuseppe Meazza", oko čega su se dogovorili fudbalski klubovi Milan i Inter, mogao bi da oteža lokalni referendum, prenose italijanski mediji.

Kako se navodi, rušenje stadiona izazvalo je "pobunu" građana do te mere da je moguće da će se o tom pitanju odlučivati na referendumu.

Postojeći stadion na kome igraju dva milanska velikana, trebalo bi da bude srušen kada se izgradi novi stadion kapaciteta od 60.000 mesta, koji će imati pokretni krov, kao i pokretni teren.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala u utorak rekao je da nije očekivao da će doći do bilo kakvih smetnji, dok je predstavnik političke stranke "Forza Italia" Pietro Tatarela upozorio da će pokušati da prikupi 15.000 potpisa potrebnih za pokretanje referenduma nakon što oba kluba formalno objave planove o rušenju "San Sira".

"To nije samo stadion već i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada", tvrdi Tatarela.

Stadion "Giuseppe Meazza" ili "San Siro" po delu grada u kojem se nalazi, otvoren je 1926. godine, a tokom godina pet puta je renoviran.

Na njemu su igrana dva finala Lige šampiona (2001. i 2016), kao i utakmice Mundijala 1934. i 1990. godine, odnosno šampionata Evrope 1980. godine.

(Blic.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji