Gattuso oprezan protiv Chieva

Dugi vikend u Seriji A je počeo juče utakmicom Juventusa i Udinesea, a završiće se tek u ponedeljak mečom Roma - Empoli.

Trener Milana Rino Gattuso, svestan teškoća koje je imao sa poslednjeplasiranim timovima u Seriji A ove sezone, ne želi da rizikuje protiv Chieva, uvođenjem svežih igrača, i pored toga što ga sledeće nedelje čeka gradski derbi.

Chievo je već u Seriji B, ali bi bilo pogrešno pomisliti da će se Milan samo prošetati Bentegodijem. Tim iz predgrađa Verone je u ovoj sezoni otkinuo bodove vodećim timovima Serije A – Napoliju, Interu, Romi – a Juventus je u sudijskoj nadoknadi vremena odneo bodove iz Verone. Veliki hendikep za Di Carlov tim je rovitost Pellesiera, preskače i meč sa Milanom, tako da ćemo u napadu videti Stepinskog sa Đorđevićem ili Meggiorinijem. U veznu liniju se vraća Hatemaj, ali će Rigoni morati da odsustvuje zbog kartona. Tomović i Frey će biti na raspolaganju tek posle pauze zbog kvalifikacionih utakmica ze Evropsko prvenstvo, a za Scelotta je sezona završena.

Dolazak pet hiljada navijača Milana u Veronu je najslikovitiji prikaz entuzijazma koji je zapljusnuo tim Rina Gattusa. Rossoneri su nanizali četiri uzastopne pobede uprkos neubedljivim partijama. Trener Milana pokušava da održi visoki napon za večerašnji meč jer je u ovoj sezoni ostvario samo jednu pobedu u gostima sa timovima koji se bore za opstanak. S druge strane, Gattuso mora da odmori par svojih irgača za derbi sa Interom sledeće nedelje. Rodriguez pauzira zbog katona i na njegovom mestu će igrati Laxalt. I drugi bek starter će predahnuti: Calabriu će odmeniti Conti. Na sredini terena Biglia bi trebalo da zameni umornog Bakayoka, dok bi Castillejo trebalo da dobije šansu u napadu budući da je Calhanoglu imao prinovu u porodici i proveo je nekoliko besanih noći.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji