Piatek 007! Milan ubedljiv protiv Empolija

Poljsko čudo dalje rešeta, Milan izgleda baš fino...
   
Piatekomanija se nastavlja. Euforija u Milanu ne popušta, sve je u znaku momka koji je stigao iz Genoe ove zime i za vrlo kratko vreme pokazao da su Rossoneri napravili jedan od najboljih poslova u 21. veku. Empoli se dobro držao 45 minuta, uspevao da se odbrani dosta lako, ali kada je Gennaro Gattuso podvuknuo u svlačionici i razbudio svoje letargične momke, dileme oko pobednika rešene su za tili čas. U razmaku od dva minuta, Krzysztof Piatek i Franck Kessie postigli su dva gola, overili treću u nizu i nastavii da guraju Milan ka Ligi šampiona - 3:0.

Na trećoj utakmici zaredom Milanezi su postigli tri gola i to je ono što sigurno hrabri navijače, a posebno Gattusa. Drugih 45 minuta protiv Empolija reprezentativni su primer kako Rossoneri treba da igraju. Kada bi u sve to svoj udeo ugradio još i Paqueta, u kome ima rezervi za "izvoz", ovaj tim delovao vrlo, vrlo ozbiljno.

Ali tema broj jedan i posle ovog meča biće Piatek. Sedmi gol postigao je mladi Poljak u 49. minutu, za vođstvo Milana. Realizacija gotovo savršena. Bio je to njegov 10. udarac ka golu rivala otkako je stigao iz Genoe... Poređenja radi, za celu polusezonu Gonzalo Higuain postigao je osam pogodaka.

Zanimljiv je sigurno i podatak da je Piatek prvi igrač još od Olivera Bierhoffa (1998) koji je uspeo da postigne pogodak na svakoj od prve četiri utakmice u dresu Milana.

Krzysztof Piatek rano je napustio igru, već u 69. minutu. Da nije bilo tako možda bismo videli još koji njegov pogodak. Ovako - jedna šansa, jedan gol. Realizacija 100 odsto. Na prethodnom meču protiv u Bergamu bilo je 2/2. Dakle na dve poslednje utakmice sve što je šutnuo ka golu rivala - ušlo je. 

Nisu, međutim, samo Piatekovi golovi razlog za puno srce Milanista. Bakayoko je postao konstantan, Samu Castillejo pružio jednu od najboljih partija otkako je stigao u klub, Andrea Conti upisao novu asistenciju, Kessie postigao prvi gol u 2019, Calhanoglu na momente ličio na onog Calhanoglua iz Bundeslige. A ne zaboravite, Suso tek treba da se vrati.

I iznad svega - samopouzdanje. Nije bilo na ovakvom nivou još od davnih dana na San Siru. Videlo se to jasno prilikom svih prodora Castilleja, onog dodavanja za Kessiea i njegovog bockanja preko golmana, pa pasa Contija za 3:0. 

Uspeo je na kraju i Fabio Borini da se upiše u strelce, ali je njegov pogodak poništen, baš kao i Paquetin na startu utakmice, negde u 10. minutu.

Treba pomenuti da je pre svih golova Milana, na samom startu drugog dela, Rade Krunić imao idealnu šansu da dovede svoj tim do prednosti. Loše je tukao iz povoljne pozicije. Da je pogodio, Milan bi bio na mnogo većim iskušenjima...

Gattusova četa kroz četiri dana igra kup utakmicu sa Laziem. Posle toga sledi im Sassuolo, pa gostovanje Chievu. Ukoliko ostanu u seriji pobeda Rossoneri će bez sumnje derbi sa Interom dočekati kao favoriti... 

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji