Milan kupuje Ligu šampiona: Uz Paquetu, Zlatana i Fabregasa stižu još dva pojačanja, a na leto sveža krv

Vezista Barcelone i štoper Juventusa na meti Rossonera za januar.

Milan je na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ima lakši raspored od direktnih rivala do januara i plan je da do sledeće godine ostane na toj poziciji, a onda da se sa nekolicinom pojačanja učvrsti među jednog od Juventusova tri pratioca.

Rossoneri imaju četiri boda manje od Napolija i Intera koji dele drugu poziciju, ali u narednih pet kola Inter igra sa Juventusom i ima međusobni okršaj sa Napolijem. Pratioci poput Lazia takođe imaju neka teška gostovanja, tako da se Rossonerima mnogo toga otvara.  Međutim, problem je što Gattuso ne može da računa na pola tima zbog povreda. Pojačanja su neophodna, a direktorski triling Leonardo  - Maldini – Gazidis radi punom parom.

Prvo veliko pojačanje će biti brazilski ofanzivni vezista Lucas Paqueta koji je preksinoć odigrao poslednji meč za Flamengo i u narednim danima će realizovati 35.000.000 evra vredan transfer. Njega su tražili mnogo jači klubovi od Milana poput Reala ili  Paris Saint Germain, ali je Leonardo uspeo da ga ugrabi ispred nosa konkurenciji.

Očekuje se da novi generalni direktor Ivan Gazidis uskoro završi i dolazak Zlatana Ibrahimovića na pozajmicu, a jako blizu je i Cesc Fabregas koji želi da ode iz Chelsea. Tamo je rezerva, a ugovor mu ističe na kraju sezone. Fabregas je samo prinudno rešenje jer Rossoneri su kao glavnu metu za vezni red označili švajcarskog vezistu Rema Freulera iz Atalante čija cena je oko 18.000.000 evra, ali klub iz Bergama ne želi da ga proda pre leta.

Međutim, to nije sve što se tiče veznog reda. Milan želi i Denisa Suareza iz Barcelona koji ne dobija minutažu kod Valverdea. Rossoneri bi Španca na pozajmicu sa opcijom otkupa ugovora. Predlog će biti neka jeftinija pozajmica i bez opcije o obaveznom otkupu. Barci to ne odgovara, ali Suarez želi da igra i moguće je da mu Blaugrana izađe u susret.

Ako ne uspe sa Rafinhom, Milan će pokušati da dovede Stefana Sensija iz sasuola koji igra u sjajnoj formi ove sezone. Romino dete je krenulo stopama Pellegrinija i Politana koji su eksplodirali u Sasuolu pre nego što su pojačali velike klubove. Ipak, vrlo je verovatnija opcija da Sassuolo neće pristati na prodaju Sensija pre leta kao što je to i ranije bilo sa njegovi mladim zvezdama.

Na kraju, Rossonerima je neophodan i štoper, a u poslednje vreme rastu šanse za dovođenje Mehdija Benatie koji nije zadovoljan statusom u Juventusu. Ipak, torinski klub traži prevelikih 20.000.000 evra za Marokanca. 

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji