Inter i Milan traže trenera, ovo su liste kandidata!

Jednog žele oba kluba, postoje i alternative, milanski klubovi ponovo na naslovnim stranama, iz pogrešnih razloga...

Na kraju sezone, verovatno će oba milanska tima ostati bez trenera. Spalletti je razočaranje nakon eliminacije iz Lige šampiona, Gattuso nakon što je ispao u LE. Jasno, još je rano, mada bi serija loših rezultata u narednom periodu i jednog i drugog mogla da izbaci iz sedla.

Sa druge strane, problem je što ni jedan, ni drugi klub nemaju baš rešenje na lageru, jer najveća želja neće raditi do leta.

Pričali smo, Antonio Conte je na meti Intera, pretpostavlja se da će ga Marotta kontaktirati u vezi posla, mada bi navijači više želeli Simeonea, ili čak Mourinha, ako dobije otkaz u Unitedu.

Conte je već odbio Romu, neće do kraja sezone preuzeti nijedan klub, u toku je sudski proces sa Chelsea-om koji je tužio ne samo za poslednju godinu ugovora, već i za nanetu štetu jer je smenjen pošto je počeo pripreme i nakon što je Real našao trenera. Conte tvrdi da su mu "Plavci" naneli finansijsku štetu jer je imao ponude da preuzme Real, kao i da se vrati na klupu Italije.

Što se Milana tiče, to je teža opcija jer "Rossoneri" imaju manje novca i slabiji tim od Intera, ali videćemo da li "Elliott" može da ga privuče obećanjem o prelaznom roku, "Rossoneri" ako smene Gattusa nemaju mnogo opcija, pominje se Arsene Wengere, ali su to spekulacije medija.

U slučaju da Gattuso dobije otkaz pre kraja sezone, spreman je Donadoni, legenda kluba koga Berlusconi nije voleo i nikada mu nije pružio trenersku šansu, ali to nije rešenje koje bi zagrejalo navijače. Uz to, bivši selektor Italije sigurno neće pristati da bude čuvar klupe do leta.

U svakom slučaju, milanski klubovi su ponovo u centru pažnje iz pogrešnih razloga, očekivanja su možda bila prevelika, mada je ovo realnost i čini se da i jedni i drugi imaju samo jedan cilj do kraja sezone, da završe na sadašnjim mestima na tabeli, odnosno da igraju u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak i jedni i drugi će morati evropska razočaranja da ostave iza sebe, Milan ima više vremena, tek u utorak igraju protiv Bologne, Inter će danas otvoriti kolo u Italiji, pobeda protiv Udinesea je imperativ, kako bi se prekinuo crni decembar, pobedili su u jednoj od poslednjih sedam mečeva.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji