Milan neće da plati Higuaina, Chelsea u priči već u januaru, mašnica za Moratu

Argentinac spreman za odlazak.

Pozajmica sa pravom otkupa, ali smatralo se da je to samo formalnost, jer niko pri zdravoj pameti neće platiti 18.000.000 evra kako bi samo pozajmio igrača, zar ne? E pa, Milan izgleda hoće, a Gonzalo Higuain po svemu sudeći već od januara neće biti fudbaler Rossonera. Više pouzdanih izvora sa Apenina piše čak da bi Pipita već u januaru mogao u Chelsea!

Podsetimo, Milan je ovog leta platio Juventusu 18.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu Higuaina. Sačuvao je i opciju da ga otkupi na kraju sezone za dodatnih 36.000.000. I svi su očekivali da se to desi, mada je bilo i onih koji su na vreme pitali: odakle lova?

Ispostavilo se da je nije ni bilo. Barem ne u priznatim tokovima novca. Uefa je zato odlučila da ne isplati odmah 12.000.000 evra koliko je Milanu sledovalo od učešća u Ligi Evrope. Pride mu je ograničio tim na 21 igrača u naredne dve sezone i naložio da do 2021. ispegla finansijske knjige ili će ga u suprotnom izbaciti iz evropskih takmičenja.

Uprava Milana je morala da reaguje. Higuainu je već 31 godina i on svakako nije igrač na kome će Rossoneri zaraditi. Patrick Cutrone je mlađi, potencijalno mnogo isplativiji. Obojica su ove jeseni postigli po sedam golova, a Higuain je više igrao.

Rastanak je dakle izvestan. Rai Sport čak piše da bi mogao da se dogodi već u januaru, pošto bi se Rossoneri rado ratosiljali i Higuainove polugodišnje plate.

Maurizio Sarri je navodno više nego raspoložen da obnovi saradnju sa kojim je tako lepo sarađivao u Napulju. I već sada je jasno da bi u slučaju Higuainovog dolaska u Chelsea Alvaro Morata bio žrtvovan. Već je nuđen Barceloni, ali ga na Camp Nou ne žele.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji