Vicepremijer Salvini umislio da sve zna, Gattuso ga spustio: Misli ti o problemima u zemlji, ne ćaskaj o Milanu

Verbalni rat trenera Rossonera i jednog od najmnoćnijih političara Italije.

Valjda je to tako kad uzmeš vlast u ruke, pa pomisliš da si najpametniji na svetu. A i lako je posle ovakve utakmice. Lazio je bio blagi favorit na domaćem terenu, Milan je ispustio pobedu duboko u sudijskoj nadoknadi. Navijači oba kluba verovatno su psovali po kućama. Političar populista dobro je naučen da oseti taj trenutak. Zamenik italijanskog premijera i ministar policije Matteo Salvini stoga je rešio da ubere koji politički poen predstavljajući se kao fudbalski stručnjak koji zna bolje od Gennara Gattusa i Simonea Inzaghija.

Milan ispustio pobedu u nadoknadi protiv Lazia

Nije da oni ne zaslužuju kritku ponekad, ali zamenik predsednika Vlade morao bi da se uzdrži od takvih komentara. Pa nek je i osvedočeni navijač Rossonera.

“Gattuso je tvrdoglav kao mazga“, počeo je Salvini izlaganje u emisiji Top Calcio 24 nakon što je sa tribina odgledao remi Lazia i Milana (1:1).

“Kad daš gol u ovako komplikovanoj utakici normalno je da ćeš da spustiš ritam. Šta je Gattuso čekao sa izmenama, produžetke? Imali smo barem trojicu isrcpljenih igrača po jakom pljusku i blatnjavom terenu. Može li neko da mi objasni Gattusovu tvrdoglavost? U poslednjih 10 minuta uvedi dvojicu ili trojicu igrača koji mogu da trče. Uvedi Samua Castilleja umesto Fabia Borinija, on je sporiji od moje babe. Jeste li videli kontranapad Suso – Patrick Cutrone? Pa oni su se jadnici raspali. Da je tu bio neko sa svežim nogama bolje bi iskontrolisao situaciju. Ne treba da budeš iskusan trener da bi to uvideo. To je video svaki navijač koji je gledao meč kod kuće dok je spremao pastu“, sipao je Salvini kritike na Gattusov račun.

Pet kandidata za "Zlatnog dečka", među njima i napadač Milana!

Sve čovek zna ili se bar tako predstavlja što i ne treba da čudi, s obzirom da važi za priličnog demagoga.

“Ne znam da li će se Zlatan Ibrahimović vratiti. Sad imaš Cutronea i govoriš mu da stoji tamo potpuno izolovan, šta će tu da se promeni? Milanovi problemi leže u vezi i odbrani. Kad sam danas video odbranu sa trojicom pozadi počeo sam da se molim“.

Oštre reči nisu zaobišle ni Inzaghija, koji je isključen odmah posle izjednačenja.

“Celo drugo poluvreme se ponašao kao šoumen i nervirao (predsednika Lazia Claudia) Lotita pored mene. Nije izgledao srećan, ali neću da diram u dinamiku drugih klubova“, rekao je Salvini kome na maski telefona piše: “I ja sam za Salvinija“.

Znamo ko više nije za Salvinija. Gennaro Gattuso lično. Kad su mu novinari na konferenciji za novinare prepričali šta je sve Salvini rekao, Gattuso se nije libio da jednom od najmoćnijih političara u Italiji sve saspe u lice.

“Molim Salvinija da misli o politici pre nego o fudbalu, s obzirom na toliko ogromnih problema koje imamo u Italiji. Izludim kad vidim sa čim sve treba da se izborimo dok Salvini ćaska o Milanu. Priča on takve stvari već neko vreme, prvo je kritikovao Gonzala Higuaina, sada se žali na moje izmene. Kao državljanin Italije i ja bih imao štošta da kažem o Salvinijevom poslu“, uzvratio je Gattuso.

Šah-mat.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji