Sacchi: Gattuso je Milanu vratio dušu

Legendarni trener Milana Arrigo Sacchi pohvalno je govororio o sadašnjem stategu Milana Gennaru Gattusu, za kojeg kaže da je uspeo da povrati porušeno dostojanstvo slavnog kluba i vrati ga na stari put.

Rossoneri više nisu gubitnički tim, bez obzira na to što objektivno ne poseduju kvalitet za borbu za vrh tabele.

"Rino je fenomen, on je Milanu vratio dušu. Vratio je dostojanstvo timu, koje je bilo izgubljeno, učinio je da igrači shvate šta znači biti u klubu kao što je Milan. Rino je neko ko je dao svoj život za fudbal i svoje igrače", rekao je Sacchi.

Na San Siro sutra stiže moćni Juventus, ali niko ne sme unapred da otpiše ekipu Gennara Gattusa.

"Juventus ima ogroman potencijal i igrače koji mogu odlučiti meč u svakom trenutku. Tu ne mislim samo na Ronalda, već i na Dybalu, Cuadrada i Mandžukića. Način na koji se može pobediti Juventus jeste da se potisne daleko od gola. Oni su opasni i na 70 metara od gola, ali se tamo mogu više kontrolisati. Ako se približe Donnarummi, onda će nastati problemi", rekao je Sacchi.

Milan je vezao tri prvenstvene pobede i probio se na željeno četvrto mesto. Sutra uveče bi moglo da postane jasnije da li je ovaj tim kadar da se ozbiljno upusti u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Nada Rossonera leži i u šokantnom porazu Stare dame od Manchester Uniteda u Ligi šampiona, tako da bismo mogli da gledamo prilično uzbudljiv okršaj u gradu mode.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji