Leonardo našao zamenu Gattusu

Novi sportski direktor hoće iskusnijeg taktičara na klupi...

Poraz u derbiju della Madonnina, 12. mesto na tabeli, narušena atmosfera u svlačionici - Genaru Gattusu opasno se drma klupa. Serija utakmica bez poraza pred milanski derbi pala je u vodu, kao da nije ni postojala i sada je aktuelni trener Rossonera pod velikim pritiskom.

Italijanski mediji od jutros javljaju da je prvi kandidat da nasledi Gattusa bivši igrač tog kluba i nekadašnji selektor Italije Roberto Donadoni. Više od samih rezultata, tvrde u Gazzetti i Mediasetu, problem predstavlja "nedostatak inicijative, negativan pristup, te narušena hijerarhija". Priču o smeni trenutno "gura" sportski direktor Leonardo, čija želja je da na mesto šefa struke dođe iskusniji taktičar.

Roberto Donadoni od maja je slobodan u izboru nove sredine, pošto mu je istekao ugovor sa Bolognom, gde je imao solidne rezultate.

Nezvanično, Leonardo je postavio određene uslove Gattusu koji nisu lako ispunjivi. Potrebno je da dobije sva tri naredna meča kod kuće (Betis, Sampdoria i Genoa), a za dalje - videćemo. Jer slede derbiji protiv Lazia i Juventusa...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji