Gattuso bez Higuaina mora po pobedu: Zabrinut sam i na 2:0, a nemam vremena... Igračima fali bes

Milanov trener traži od ekipe da igra manje lepo, ali da pobeđuje i kada ne zaslužuje...

Gennaro Gattuso je pod sve većim pritiskom. Milan ima samo jednu pobedu od početka sezone, nije savladao Cagliari, a prethodnog vikenda je prokockao pobedu nad Atalantom. To su već četiri ispuštena boda...

Gattuso nudi objašnjenja.

„Igrali smo dobro, a onda smo isključili svetlo. Alaramantno je da u 25 minuta dozvolimo protivniku da nam dva puta šutira na gol. Igramo dobar fudbal, ali je problem kako trčimo“.

Ako se zna da su Rossoneri vodili 2:0 protiv Napolija i da nisu osvojili ni bod, jasno je zašto je Gatuzo pod sve većim pritiskom.

„Bolje bi bilo da ne igramo lepo, a da radimo neke konkretne stvari. Ne odgovaraju nam otvorene utakmice jer previše jurimo protivnike i umaramo se. Mnogo bodova samo već prokockali... Ali moramo nastaviti da verujemo u sebe i trenutni cilj je da se dokopamo šestog mesta“.

Pominje se da njegov posao nije više tako siguran, a senka Antonia Contea lebdi nad njim od letos.

„Primamo previše golova, a moja ekipe nikada nisu primale mnogo golova. Moramo to da popravimo. Kada povedemo, kao da više ne želimo loptu. To me brine...  Moramo da popravimo realizaciju i da ne promašujemo šanse.  Ne osećam mirnoću. Čak i kada vodimo sa 2:0, nisam miran. Nismo veliki tim već tim koji igra lep fudbal, ali ima mnogo mana koje treba da ispravi. A nema dovoljno vremena“.

Padovi koncentracije u Milanu ne idu uz Gattusov karakter. S pravom se javnost pita zašto Gatuzo ne podvikne i usadi malo agresivnosti u ekipu.

„Kada igrači treniraju sa maksimalnom posvećenošću i profesionalizmom, kada poštuju pravila i dobro se osećaju zajedno, nema potrebe za vikom. Calhangolu je juče napisao da smo kao porodica i po tome možete da osetite kakva nam je atmosfera. Ako se neki momci ponašaju loše kao što je to radio Nikola Kalinić prošle sezone, onda je na meni da intervenišem. Ali zasad nema potrebe za tim. Momci rade sve što tražim od njih, tako da nema razloga da budem grub. Možda im nedostaje malo besa, ali moram da ih razumem ako im je takav mentalni sklop. Sa besom morati biti pažljivi. Ako ga ne koristite kako treba, rizikujete da ostanete sa 10 igrača, a to nikako ne valja...“

Milan ima mlad tim, pa je to možda jedan od razloga padova u igri.

„Nismo jedini mlad tim i ne treba da tražimo izgovore u tome. Nemamo vremena za čekanje i gubljenje. Leonardo je u pravu kada kaže da moramo da menjamo mentalitet. Možda to znači da treba da igramo manje lepo, a više pobednički. Da pobeđujemo i kada ne zaslužujemo“.

Nedostaje li Milanu lider?

„Alessio Romagnoli je lider. Daleko je ispred svojih vršnjaka po mentalitetu. Kapitenska traka mu je dala dodatnu odgovornost. Higuain je lider, Pepe Reina je lider, Biglia je ćutljiv tip koji zna kada treba da podvikne...“

Pred Gattusom i Milanom je sutra veče imperativ pobede nad Empolijem u gostima. A verovatno će do nje morati bez Gonzala Higuaina...

„Ima probleme sa povredom mišića koja ga muči. U pitanju je stara povreda i sutra ćemo proceniti da li će igrati...“

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji