PSG otvorio karte - Bonucci prihvatio ponudu, čeka se Milan

Plata od 10.000.000 evra je svakako veliki motiv za Italijana.

Paris Saint Germain vrlo je ozbiljan u nameri da odbranu pojača Leonardom Bonuccijem. Italijanski mediji objavili su da je šampion Francuske spreman da mu ponudi godišnju platu od 10.000.000 evra! To bi predstavljalo ozbiljno povećanje u odnosu na trenutnu Bonuccijevu platu u Milanu, gde godišnje zarađuje 7.500.000 evra i daleko je najplaćeniji fudbaler Rossonera.

Corriere dello Sport navodi da su se predstavnici pariskog kluba i Bonuccijevi menadžeri već dva puta sastali prethodnih dana i da su ti razgovori dobro prošli. Sada, naravno, preostaje “samo” da se PSG dogovori sa Milanom oko obeštećenja.

Nova uprava Rossonera, kluba koji je sada u vlasništvu američkog fonda Eliot, spremna je da proda kapitena za sumu od oko 40.000.000 evra. Ta suma ne bi trebalo da predstavlja poseban problema za Parižani, jer PSG slovi za jedan od najbogatijih klubova na svetu.

Bonucci je rešio da napusti Milan samo godinu dana pošto je došao na San Siro iz Juventusa. Želja mu je, pored ostalog, da opet zaigra u timu koji je konkurent za osvajanje Lige šampiona. Pritom, u slučaju da se transfer realizuje, Bonucci bi opet zaigrao i sa zemljakom Gianluigijem Buffonom.

U ovom trenutku Milan ne može Bonucciju da garantuje igranje u kontinentalnim takmičenjima, jer je klub izbačen iz Lige Evrope, a ishod njihove žalbe pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani biće poznat u petak.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji