POTVRĐENO! Milan vraćen u Ligu Evrope!

Rossonerima ukinuta suspenzija.

Milan će igrati Ligu Evrope, pošto je njegova žalba uvažena!

Arbitražni tribunal za sport (TAS) u Lozani je odlučio da ukine suspenziju koju je UEFA uvela Rosonerima na igranje u evrokupovima. Tako će Milan ove sezone ipak igrati u grupnoj fazi Lige Evrope....

Podsetimo, UEFA je 27. juna izbacila Milan iz evrokupova na godinu dana zbog krešnja finansijskog fer-pleja u periodu od 2014. do 2017. godine, ali i zbog sumnji u način poslovanja tadašnjeg valsnika Jonghong Lija i budućnosti koju klub ima sa njim. On nije dao dovoljne garancije da će Milan poštovati pravila finansijskog fer-pleja i klub je kaženjen.

Međutim, u međuvremenu je Li izgubio klub jer nije vraćao pozajmljeni novac i Milan je prešao u ruke investicionog fonda Eliot iz SAD. Amerikanci su u žalbenom postupku u Lozani pružili jake garancije da će klub poslovati po pravilima i da ima obezbeđenu finansijsku stabilnost. Sud je uvažio žalbu i vratio Milan u Ligu Evrope gde ga očekuje učešće u grupnoj fazi, Atalanta će u kvalifikacije, a Fiorentina je izvisila za Evropu.

Učešće u Ligi Evrope je važna vest za Milan i njegove valsnike jer će situacija sada biti bolja. Elliott ima nameru da preprdoa klub nekom bogatom vlasniku i zato je bitno igranje u Ligi Evrope. Vrednost kluba bi dodatno pala da je suspenzija ostala na snazi. Takođe, ova odluka se čekala i zbog nekih bitnih poteza u prelaznom roku. Sa ukidanjem suspenzije rastu šanse da će kapiten Leo Bonucci ostati u klubu uprkos ponudi Paris Saint Germaina. A rastu i šanse za dolazak hrvatskog veziste Milana Badelja koji je čekao odluku iz Lozane jer želi da pređe u Milan i igra sa njim u Ligi Evrope, uprkos bogatijoj ponudi Zenita.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji