Milan naciljao ratnike - Bakayoko ili Samassekou?

Leonardo želi da pojača vezni red Rossonera.

Milan je pod vođstvom novog direktora Leonarda krenuo u ozbiljnu potragu za pojačanjima, a kako prenosi italijanski transfer guru Gianluca di Marczio, na spisku želja našla su se i Tiemoue Bakayoko iz Chelsea i Diadie Samassekou iz Red Bul Salzburga.

Samaseku ima 22 godine i po karakteristikama podseća na igrača kakvog Milan već ima, a to je Franck Kessie. Samassekou je takođe vezista, a prošle sezone je za austrijski klub odigrao 47 utakmica.

On je reprezentativac Malija, a u austrijski fudbal stigao je 2015. godine, kada je obukao dres Liferinga. Tokom dve sezone provedene u toj ekipi talenat je došao do izražaja i Salzburg je rešio da ga kupi.

Do sada je Samassekou za seniorsku reprezentaciju Malija odigrao pet utakmica. Inače, bio je jedan od boljih igrača Salzburga na putu do polufinala Lige Evrope prošle sezone.

Ovakav igrač bi svakako predstavljao investiciju za budućnost Rossonera, a povoljna okolnost za Milan u eventualnim pregovorima trebalo bi da predstavlja činjenica da mu ugovor sa Salzburgom ističe za godinu dana i da je ovo poslednja prilika austrijskom klubu da zaradi nešto na transferu.

Za razliku od Samassekoua, Bakayoko nije tolika nepoznanica, mada definitivno se nije uklopio prošle sezone u Conteov Chelsea po dolasku iz Monaca. Londonski Plavci platili su ga oko 40.000.000 evra i očekivali da za tu svotu novca pravi ozbiljnu razliku na terenu. Nije opravdao očekivanja i konstantno se nalazio na meti kritika javnosti. Odigrao je 43 utakmica i čak dao tri gola, međutim, Chelsea je voljan da razgovara o njegovoj prodaji.

Pitanje je samo da li Rossoneri imaju novca za realizaciju transfera, mada kada je u pitanju većina italijanskih klubova, uvek postoji varijanta pozajmice uz pravo otkupa ugovora, možda i na rate.

Možda bi sa Bakoyokove tačke gledišta prelazak u Milan bio dobra stvar, jer svakako bi imao bolju minutažu, verovatno i značajniju ulogu nego u Chelsea a ponovo bi obukao dres velikog kluba jer Rossoneri to jesu uprkos svim problemima.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji