Maldini vodi Milan?

Novi vlasnici ponudili funkciju legendi.

Nova era je počela u Milanu. Ali ne obećava ništa dobro... Tračak nade navijačima sedmostrukog prvaka Evrope vraća vest da bi u klub mogao da se vrati legendarni kapiten Paolo Maldini. Na jednu od ključnih funkcija...

Kineski biznismen Yonghong Li je prošlost. Nije uspeo da vrati pozajmljeni novac američkom fondu Elliott u predviđenom roku i Amerikanci su preuzeli klub. Oni nemaju nameru da se dugo zadržavaju kao vlasnici već da preprodaju velikana sa San Sira. Zainteresovanih kupaca ima. U pitanju su američki milijarder Stiven Ros, porodica Rikets, saudijski princ Al Fassali... Eliot će nekome od njih prodati klub i zaraditi gomilu novca s obzirom da su Kinezi pozajmili oko 370.000.00 evra, a klub vredi preko 700.000.000 evra.

Dok se preprodaja kluba ne završi, neko će morati da rukovodi Milanom. Elliott je smenio Kineze i njihove ljude, generlani direktor Fassone je još tu kao prelzano rešenje, a direktorska funkcija je ponuđena Paolu Maldiniju.

Elliott je spreman i da uloži 150.000.00 evra u pojačanja kako vrednost kluba ne bi pala i kako bi što lakše našli kupca. Sa Maldinijem u rukovodećem aparatu bi dobili stabilnost i mir, a sada je na legendi da se izjasni.

Maldini je ranije odbijao ponuđene funkcije jer nije sebe video u takvom Milanu. I bio je u pravu. Nije želeo da svoje ime stavlja na kocku i služi kao maska za slab rad uprave kluba. Sada mu je Eliot ponudio da odlučuje o mnogim bitnim stavrima i legendarni defanzivac se razmišlja da li da prihvati novu ulogu...

Pored Maldinija, Amerikanci su pondili funkcije i njegovom nekadašnjem saigraču Demetriju Albertiniju, ali i dugogodišnjem Berlusconijevom saradniku Umbertu Gandiniju.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji